News

România, de vizitat la preţ redus. Ţara noastră a fost inclusă în topul celor mai ieftine destinaţii pentru 2023

Turism cu buget mic. România a fost inclusă în topul celor mai ieftine ţări europene care merită să fie vizitate anul viitor
19.11.2022 | 08:28
Romania de vizitat la pret redus Tara noastra a fost inclusa in topul celor mai ieftine destinatii pentru 2023
România rămâne o destinaţie ieftină şi în 2023 Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

În condițiile unei accelerări semnificative a inflației, fenomen care a afectat toate țările europene în 2022, planificarea unei vacanţe cu buget redus pare să fie o sarcină dificilă pentru pasionaţii de călătorii în anul care urmează. România, Portugalia și Slovenia au fost incluse pe lista celor mai ieftine țări din Europa de vizitat în 2023, unde turiștii vor se pot bucura la maximum de vacanţă, cu cheltuieli minime.

Şapte ţări ieftine de vizitat în 2023

Ungaria: cea mai ieftină cazare de aici pleacă de la 16 dolari pe noapte, iar la hotelurile din categoria 3-4 stele costurile sunt între 60 şi 90 de dolari. Un abonament lunar de transport în comun costă aici 24 de dolari și poți mânca în intervalul 5-25 de dolari.

ADVERTISEMENT

Portugalia: cazarea în această ţară poate fi găsită fără probleme între 11 şi 51 de dolari, un abonament lunar costă 41 de dolari, iar un bilet unic pentru transportul în comun este de 1,6 dolari. Puteți mânca pe săturate, în schimbul a 8 dolari.

Slovenia: cea mai ieftină cazare aici costă între 11-15 dolari, iar la hoteluri decente preţurile urcă de la 38 la 96 de dolari. Un abonament lunar vă costa 15 dolari, iar pentru o masă copioasă scoateţi din buzunar 12-15 dolari. Dacă preferaţi fast-food, asta vă costă aproximativ 6 dolari.

ADVERTISEMENT

Bulgaria: cele mai multe oferte low-budget pentru cazare încep de la 14 dolari, iar în hoteluri ceva mai decente preţul unei camere pleacă de la 36 de dolari. Un abonament lunar vă costa 18 dolari și puteți mânca în intervalul 5-15 dolari.

România: cele mai modeste variante de cazare vă costă 10 dolari, dar pentru 20 de dolari poţi obţine condiţii destul de confortabile de cazare. Un bilet unic de autobuz va costa doar 30 de cenți, se arată în analiza schengenvisainfo, deşi de mai bine de câteva luni în Bucureşti şi alte oraşe preţul este practic de aproximativ 60 de cenţi. Un abonament lunar pentru transportul în comun costă în România 16 dolari, iar prețurile la mâncare în restaurante variază de la 6 la 15 dolari. La fast-food se găsește însă mâncare de la 2 până la 4 dolari, se arată în analiză.

ADVERTISEMENT

Cele trei obiective recomandate pentru a fi vizitate în ţara noastră sunt Castelul Bran, Centrul Vechi al Bucureştiului şi Carpaţii Meridionali.

Slovacia: cazările aici pot fi găsite în intervalul 10-30 de dolari și puteți mânca pentru 6-30 de dolari.

ADVERTISEMENT

Moldova: cea mai ieftină cazare în această ţară vă costă 5 dolari, un hotel bun vă va costa 30 de dolari, dar pentru o noapte la un hotel de cinci stele veţi plăti în jur de 150 de dolari. Un singur bilet pentru transportul public vă costă 40-50 de cenți, iar mâncarea aproximativ 10-12 dolari.

Tendințe în călătorii în 2023

Experții prevăd că, în urma renașterii turismului după pandemia de coronavirus, în 2023 prețurile pentru cazare în hoteluri dintr-o serie de destinații turistice populare vor crește brusc. În special capitalele europene, între care Paris, Stockholm și Dublin vor deveni din ce în ce mai scumpe.

Experții au  enumerat și tendințele care vor determina preferințele de călătorie ale turiştilor în anul care urmează. Potrivit acestora, amatorii de călătorii sunt din ce în ce mai interesați de excursii “sănătoase”, mai aproape de natură, sau de vacanțele în familie, în care să-i aibă alături pe cât mai mulţi dintre cei dragi.

ADVERTISEMENT
Tags: