Sport

România, două meciuri de pregătire înainte de Euro 2024. „Tricolorii”, amical la Madrid cu o forță din America de Sud

România va disputa două meciuri amicale înainte de Euro 2024. „Tricolorii” vor juca una dintre partidele de pregătire în afara țării.
14.12.2023 | 16:06
Romania doua meciuri de pregatire inainte de Euro 2024 Tricolorii amical la Madrid cu o forta din America de Sud
România va disputa două amicale în luna martie înainte de Euro 2024. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
14-12-2023
14:10

România, meci amical împotriva Columbiei la Madrid

Federația Română de Fotbal a anunțat al doilea adversar al României din meciurile de pregătire pe care „tricolorii” le vor disputa în luna martie 2024, înainte de Euro 2024. 

După amicalul cu Irlanda de Nord, care va avea loc pe 22 martie pe Arena Națională, naționala lui Edi Iordănescu o va întâlni pe Columbia. Duelul va avea loc pe 26 martie, pe Civitas Metropolitano din Madrid. 

FRF va oferi mai multe detalii despre achiziționarea biletelor în perioada următoare. „Tricolorii” au ales să joace în Spania al doilea meci de pregătire din luna martie pentru a-i aduce pe suporteri mai aproape de echipa națională. 

România a stabilit primul meci de pregătire înainte de aventura de la Campionatul European 2024. Primul amical al naționalei lui Edi Iordănescu va avea loc vineri, 22 martie. „Tricolorii” vor juca pe Arena Națională împotriva Irlandei de Nord.

România, două meciuri amicale înainte de Euro 2024. Pe cine vor înfrunta „tricolorii” în martie

România s-a calificat la Euro 2024 și și-a aflat adversarii de la turneul final de anul viitor. „Tricolorii” vor da piept cu Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B (Islanda, Ucraina, Bosnia sau Israel). Staff-ul naționalei României nu are timp de odihnă și continuă pregătirile premergătoare Euro 2024.

ADVERTISEMENT

După ce s-a ocupat de cantonamentul naționalei din Germania, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, staff-ul echipei naționale a stabilit primul meci de pregătire din luna martie. România va întâlni Irlanda de Nord pe Arena Națională, vineri, 22 martie 2024.

Ora de start a meciului va fi stabilită ulterior. Al doilea meci de pregătire va avea loc pe 26 martie, iar „tricolorii” vor să joace în deplasare, în diaspora, pentru a aduce suporterii din toată lumea mai aproape de echipa națională de fotbal a României.

ADVERTISEMENT

România, meci de pregătire în diaspora înainte de Euro 2024

Federația Română de Fotbal a precizat că tratativele pentru organizarea celui de-al doilea meci amical al României din luna martie sunt avansate, iar un anunț oficial va fi făcut în zilele următoare. FFR vrea prin această decizie să le mulțumească suporterilor din străinătate pentru sprijinul acordat pe parcursul preliminariilor Euro 2024.

În ceea ce privește duelul cu Irlanda de Nord, România a înfruntat-o de 8 ori până în prezent pe naționala Michael O’Neill. „Tricolorii” s-au impus de două ori, nord-irlandezii de trei ori, în timp ce trei partide s-au terminat la egalitate.

ADVERTISEMENT

Ultimele două dueluri directe s-au consumat în toamna anului 2020, în Liga Națiunilor. Partidele de la Belfast și București s-au terminat la egalitate cu același scor (1-1). Euro 2024 are loc în perioada 14 iunie – 14 iulie.

Programul României la Euro 2024

România va debuta la Euro 2024 împotriva câștigătoarei play-off-ului B care va fi desemnată în luna martie 2024. Ucraina, Israel, Islanda și Bosnia luptă pentru un loc în Grupa E la turneul final. Duelul de debut al „tricolorilor” va avea loc la Munchen, ora 16:00, pe 17 iunie.

ADVERTISEMENT

Ulterior, naționala lui Edi Iordănescu va înfrunta Belgia, la Koln, pe 22 iunie, de la ora 22:00. În ultima etapă a grupelor, „tricolorii” vor înfrunta Slovacia, 26 iunie, ora 19:00, la Frankfurt.

Pe perioada turneului final, delegația României va fi cazată la Hotel Melchior Park, un hotel de 4 stele care va fi folosit în exclusivitate de „tricolori”. Jucătorii vor efectua antrenamentele la baza de pregătire de la Wurzburg.

ADVERTISEMENT