Sport

România și-a stabilit obiectivul pentru Euro 2024. Edi Iordănescu: “Trebuie să demonstrăm că putem mai mult”

Calificată de pe primul loc la Euro, România are în plan să treacă de grupe la turneul final. Selecționerul le cere un singur lucru jucătorilor. Să se impună la echipele de club.
08.12.2023 | 19:10
Romania sia stabilit obiectivul pentru Euro 2024 Edi Iordanescu Trebuie sa demonstram ca putem mai mult
Iordanescu vrea sa califice Romania in optimi. foto: frf.tv
ADVERTISEMENT

România se pregătește să facă fericiți suporterii cu o nouă performanță. Iordănescu are ca obiectiv calificarea în fazele superioare ale competiției. Obiectivul este unul îndrăzneț. Belgia și Slovacia sunt principalele obstacole din drumul “tricolorilor” către optimi.

Edi Iordănescu vrea să califice România în optimi

“Nivelul competiției ne obligă să mergem pregătiți. Va fi foarte greu să ridicăm nivelul echipei naționale dacă băieții nu vin cu jocuri în picioare. Adversarii au jucători care joacă constant la cel mai bun nivel. Va fi o provocare căreia trebuie să îi facem față.

ADVERTISEMENT

Pregătirile pentru EURO au început din clipa în care ne-am aflat adversarii. Pentru multă lume pare că mai este timp până la turneu, dar sunt foarte multe lucruri de pregătit. Am reușit o performanță, au fost sentimente firești, dar de acum trebuie să spunem stop. De acum, focusul nostru trebuie să meargă în altă zonă.

Pregătirea grupului de jucători trebuie să fie la capacitate maximă. Munca lor trebuie să meargă la nivelul următor. Trebuie să dea totul la fiecare antrenament, să se impună la cluburi. Trebuie să reprezinte România și individual”, a declarat Edi Iordănescu pentru frf.tv.

ADVERTISEMENT

“Tricolorii” sunt obligați să se impună la echipele de club

Pentru a reuși o calificare spectaculoasă în optimi, Edi Iordănescu are nevoie de jucători în formă. În acest moment, nu toți “tricolorii” se pot lăuda cu poziții de titulari la echipele lor de club. Selecționerul a punctat importanța unei forme optime în vederea duelurilor din Germania.

“Mare mi-a fost dezamăgirea când am văzut că și după această calificare o parte din jucătorii noștri nu joacă la echipele de club. Ei știu totuși că îi susțin total, dar trebuie să vină pregătiți 100% pentru acțiunea din martie.

ADVERTISEMENT

Obiectivul trebuie să fie calificarea în optimi. Trebuie să ne demonstrăm că putem mai mult, nu doar o simplă prezență la european. Nu înseamnă totuși că acest lucru este unul facil. Din punctul meu de vedere băieții trebuie să înțeleagă că încrederea mea este totală.

Totuși, ei trebuie să înțeleagă că de acum trebuie să trecem la un alt nivel. Din prima clipă am spus că vom fi la EURO, dar de acum responsabilitatea trebuie să fie una comună, pentru a ieși din grupe. Trebuie să pregătim cât mai bine europeanul”, a completat Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

La turneul final, România a fost repartizată în grupa E, unde va împărți terenul de joc cu echipe precum Belgia și Slovacia. De asemenea, în aceeași grupă va intra și câștigătoarea play-off-ului B, o confruntare acerbă în care Bosnia, Israel, Ucraina și Islanda se vor duela pentru dreptul de a completa această grupă selectă.

ADVERTISEMENT