Sport

România – Elveția a spart toate audiențele. Câte milioane de români au urmărit partida. Exclusiv

Ultimul meci al României din preliminariile lui Euro 2024, cu Elveția, a „rupt”! Naționala lui Iordănescu a avut cu aproximativ 50% mai mulți telespectatori decât la partida cu Israel.
22.11.2023 | 12:47
Romania  Elvetia a spart toate audientele Cate milioane de romani au urmarit partida Exclusiv
Toată România, cu ochii pe meciul cu Elveția! Victoria de primul loc a „tricolorilor” a spart audiențele. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Victoria de poveste a României, scor 1-0, cu Elveția a fost trăită la intensitate maximă, atât de pe stadion, cât și din fața micilor ecrane. 50.224 de oameni au umplut Arena Națională, dar interesul a fost enorm și la televizor.

Câți români s-au uitat la TV la meciul cu Elveția! Antena 1, lider de audiență

Interesul românilor față de echipa națională a României a fost colosal, mai ales după ce „tricolorii” au obținut calificarea la Euro 2024 încă din penultima etapă a Grupei I. FANATIK a aflat în exclusivitate că duelul cu Elveția, care avea miza primului loc, a atras în fața micilor ecrane nu mai puțin de 2.335.000 de telespctatori la nivel național.

ADVERTISEMENT

Antena 1, televiziunea care a difuzat partida pe care „tricolorii” au jucat-o în compania reprezentativei „Țării Cantoanelor” a înregistrat un rating de 13,51%. La nivel urban, postul cu sediul în Bd. Dimitrie Pompeiu a avut nu mai puțin de 1.397.000 de telespctatori și un rating de 14,93%.

Astfel, meciul România – Elveția 1-0 a fost cu mult peste Israel – România 1-2, partidă decisivă pentru asigurarea biletelor pentru turneul final. Atunci, la confruntarea de la Felcsut, s-au uitat nu mai puțin de 1.700.000 de români.

ADVERTISEMENT

Calificarea României la Euro 2024 a reunit România

Victoriile României cu Israel și Elveția, coroborate cu audiențele record de pe stadion și din fața micilor ecrane, au reunit România. Toată țara s-a bucurat pentru revenirea „tricolorilor” la turneul final.

„Nu vreau să cad în partea cealaltă să zic că au venit extratereștrii. Trebuie să fim recunoscători, dar hai, să nu zic recunoscători, trebuie să fim fericiți. Trebuie să avem un gând din inimă către Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Toată lumea zice că Edi e artizanul acestui grup. Și către jucători bineînțeles. Lăsând la o parte fotbalul, mă uitam pe stadion, parcă s-a unit iarăși țara. Deci, nu știu dacă ați simțit asta. Uniți sub Tricolor, absolut impecabili aseară.

Așa se încurajează o echipă națională. Dacă trebuie să dau o notă ar fi 10+, au fost fantastici, de ce se poate. Dar asta a venit pe un curent de unificare, de entuziasm, toată lumea e fericită. Nu ați simțit că suntem mai buni, mai uniți?”, a fost mesajul lui Horia Ivanovici, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

România își va afla adversarele de la Campionatul European din Germania pe 2 decembrie. „Tricolorii” fac parte din urna a 2-a la tragerea de sorți de la Hamburg. Sunt șanse ca reprezentativa noastră să pice într-o „grupă a morții”, dar și într-o grupă care să ne permită să visăm la calificarea în fazele eliminatorii.

  • 6 calificări are acum România la turneul final al Campionatului European
ADVERTISEMENT