Sport

România, start cu stângul la Euro! Cu Neagu în formă slabă, “tricolorele” au pierdut în fața Germaniei

03.12.2020 | 20:30
Romania start cu stangul la Euro Cu Neagu in forma slaba tricolorele au pierdut in fata Germaniei
ADVERTISEMENT

România începe cu stângul Campionatul European de Handbal. Echipa antrenată de Bogdan Burcea a cedat cu 19-22 meciul împotriva Germaniei după un meci în care “tricolorele” au avut șansele lor, dar nu au reușit să profite. 

Cristina Neagu a avut un meci șters și, din păcate, asta s-a văzut și pe tabelă. În partea secundă, România a avut multe eliminări și nu a putut profita de stângăciile Germaniei. Yulia Dumanska a reușit un meci excelent, însă paradele ei nu au putut fi concretizate într-un procent suficient.

ADVERTISEMENT

România face parte din grupa D, alături de Germania, Norvegia şi Polonia, primele trei clasate din fiecare dintre cele patru grupe urmând a se califica pentru a doua fază a competiţiei, în care se va intra cu punctele acumulate în grupă.


LIVE VIDEO

România – Germania 19-22

FINAL DE MECI! România pierde în fața Germaniei cu 19-22 un meci în care a avut șansele ei. Însă au funcționat puține lucruri azi la naționala noastră

ADVERTISEMENT

Min. 55: Revenim în joc grație golurilor marcate de Iuganu și Neagu. Două goluri de recuperat în cinci minute

Min. 50: Dumanska a închis poarta, dar suferim pe atac. Atacurile ratate ne costă. Geramania rămâne cu 3 goluri avans: 16-19

ADVERTISEMENT

Min. 45: Germania are 2 goluri avans. Dumanska face minuni în poartă, a apărat două aruncări de la 7 metri. Din păcate, România a suferit o dublă eliminare de 2 minute.

Min. 40: Meciul s-a încins! Nemțoaicele au un gol avans, însă România arată o altă față în comparație cu prima repriză

ADVERTISEMENT

Min. 36: Pentru prima dată din startul meciului este egalitate în meci! România, la cârmă acum, 15-15

Min. 33: Început bun de repriză! Laslo și Popa reduc din nou diferența la două goluri

Start în partea secundă!

PAUZĂ! Nemțoaicele conduc cu 3 goluri după primele 30 de minute. Neagu nu a avut o evoluție foarte bună în prima parte, ratând patru aruncări și reușind doar un gol

Min. 25: Lorena Dincă duce scorul la 9-11. Din păcate, Neagu nu este în apele ei până acum. A ratat patru aruncări.

Min. 20: “Tricolorele” se apropie la două goluri grație golului marcat de Seraficeanu. Ostase a resimțit o accidentare

Min. 15: România revine după un început modest și dă trei goluri la rând. Neagu sparge gheața: 5-8

Min. 13: Germania se desprinde la 8-2 după primele 13 minute. Pentru noi a mai punctat Cristina Laslo

Min. 9: Lorena Ostase marchează primul gol al României! Evoluție modestă pe atac și nemțoaicele se desprind. Burcea a cerut time-out prin care le cere jucătorelor să fie mai determinate și mai agresive în defensivă

Min. 5: Germania începe bine. Neagu a ratat două aruncări, una dinte ele, de la 7 metri

Start de meci. A început Campionatul European de handbal!

Echipele de start: 

România – Germania Live Stream Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus

Partida România – Germania se joacă joi, 3 decembrie, de la ora 19:00, la Kolding, în primul joc din grupa D a turneului final al CE de handbal feminin din Danemarca. Meciul va fi transmis în direct pe programele Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus. De asemeni, îl puteţi viziona în format LIVE VIDEO pe site-ul FANATIK.RO.

Aşadar, naţionala feminină a României participă la un nou turneu final de CE, competiţie de la care nu a lipsit decât o dată, în 2006, atunci când Serbia, antrenată de celebra daneză Anja Anderssen, ne-a eliminat în dubla decisivă. Deşi fetele noastre s-au aflat în prima urnă valorică grupa este una dificilă, Norvegia fiind una dintre forţele mondiale, Germania o naţională redutabilă, la fel şi Polonia.

Crina Pintea și Laura Moisă, pierderi de ultim moment

România, antrenată de Bogdan Burcea, cel care a reuşit să câştige un trofeu european ca antrenor al CSM Craiova, are un lot cu foarte puţină experienţă internaţională. Tot greul cade pe umerii lui Messi al handbalului feminin mondial, Cristina Neagu, lângă ea Cristina Laslo şi Eliza Buceschi fiind celelalte două jucătoare cu experienţă mare.

Marea pierdere de ultim moment este puternica jucătoare a CSM Bucureşti, Crina Pintea, pivotul nostru nr.1 şi totodată cea mai bună apărătoare, testată pozitiv înaintea plecării. Imediat după ce delegația a ajuns în Danemarca extrema dreaptă Laura Moisă a fost depistată pozitiv. Jucătoarea este în izolare și abia peste 7 zile va putea să revină în lot, dacă rezultatele vor fi negative.

Cu un lot foarte tânăr şi multe jucătoare cu puţine partidela echipa naţională România nu mai este privită printre echipele favorite la podium la acest turneu final, dar acest lucru nu deranjează nici pe antrenorul Bogdan Burcea, nici pe jucătoare, care ştiu doar că trebuie să îşi facă jocul lor şi se va vedea la finalul meciului ce va arăta tabela.

România are un bronz şi Germania un argint la CE

România are o medalie de bronz la Europene, Germania a obţinut argintul în 1994, la ediţia inaugurală a competiţiei, pierzând finala în faţa Danemarcei. Actuala naţională se bazează mai mult pe jucătoare de la Thuringer, Leverkusen şi Oldenburg, deşi Borussia Dortmund şi Bietigheim sunt primele două forţe în competiţia internă.

Palmaresul întâlnirilor directe arată 12 victorii România, 9 Germania şi un singur egal. Cu toate acestea bookmakerii preferă naţionala Germaniei ca favorită, cotă 1,75, faţă de 2,55 acordat fetelor noastre. România are însă suficiente arme, Neagu, Laslo, Buceschi, cele două portăriţe (Dedu şi Dumanska) încât să răstoarne aceste calcule.

 

ADVERTISEMENT