Sport

România, victorie mare împotriva Bosniei. Urmează Euro 2024 din Germania

România a câștigat amicalul împotriva Bosniei din cadrul turneului de pregătire „Yellow Cup”. Pentru „tricolorii” lui Xavi Pascual urmează turneul final european din Germania.
06.01.2024 | 16:49
Romania victorie mare impotriva Bosniei Urmeaza Euro 2024 din Germania
România a învins Bosnia la handbal înainte de Campionatul European din Germania. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
06-01-2024
14:47

România, victorie mare în fața Bosniei înainte de Euro 2024

România a câștigat al treilea și ultimul meci din cadrul turneului de pregătire „Yellow Cup” care se desfășoară la Winterthur, Elveția. „Tricolorii” lui Xavi Pascual au învins Bosnia, scor 29-19 și au moralul ridicat înainte de Euro 2024. 

România a făcut o prima repriză excelentă, mai ales pe faza de apărare și a intrat la pauză cu un avantaj de 4 goluri, scor 10-6. În a doua parte a jocului, „tricolorii” au dat drumul la goluri și au scuturat plasa de 19 ori. 

În final, naționala pregătită de ibericul Xavi Pascual s-a impus fără probleme în fața unei echipe calificate, de asemenea, la Euro 2024. 

România a fost repartizată în Grupa B alături de Austria (12 ianuarie), Spania (14 ianuarie) și Croația (16 ianuarie).

05-01-2024
19:03

România, victorie la pas cu Argentina înainte de Euro 2024

România a câștigat al doilea meci de pregătire din cadrul turneului Yellow Cup. Selecționata lui Xavi Pascual a trecut la pas de naționala Argentinei, proaspătă câștigătoare a Jocurilor Panamericane, scor 30-23.

Pentru „tricolori” urmează amicalul cu Bosnia, ultimul test înainte de Campionatul European din Germania. Portarul Ionuț Iancu a fost cel mai bun om al României. Totuși, Xavi Pascual a fost nemulțumit în mai multe rânduri pe durata meciului. În minutul 19, antrenorul iberic a solicitat timp de odihnă și a răbufnit. 

„Am pierdut 3 mingi. Mereu e la fel! Ce tot faceți? În atac, dacă nu avem opțiuni, luați acțiunea 1 la 1”, a spus Xavi Pascual. În primul meci de pregătire din cadrul competiției de la Winterthur, România a pierdut drastic cu Elveția, scor 21-37. 

04-01-2024
21:34

Rezultat negativ pentru naționala României de handbal înaintea Campionatului European

Înaintea Campionatului European de handbal, naționala României a evoluat într-un meci de pregătire cu Elveția, în cadrul turneului Yellow Cup. 

Rezultatul a fost unul negativ pentru elevii lui Xavi Pascual la Winterthur, iar scorul s-a terminat 37-31, joi seara, în favoarea elvețienilor. În cadrul competiției, “tricolorii” urmează să se dueleze cu Argentina. Meciul va avea loc vineri, de la ora 18:45.

După Yellow Cup, naționala masculină de handbal a României va merge la Campionatul European din Germania care va avea loc în perioada 10-28 ianuarie 2024. Acolo “tricolorii” vor întâlni Spania, Austria și Croația.

După ce echipa feminină de handbal a României a încheiat pe locul 12 la Campionatul Mondial din decembrie, a venit rândul băieților să joace la un turneu final. Este primul Euro din 1996 încoace la care participă țara noastră.

România, în linie dreaptă pentru Campionatul European de handbal! Ultimul test, la Yellow Cup

Echipa antrenată de Xavi Pascual a câștigat Trofeul Carpați, unde au învins Grecia și Georgia. Pe data de 3 ianuarie, “tricolorii” pleacă în Elveţia, la un turneu amical, iar de acolo se vor deplasa în Germania, pentru turneul final.

ADVERTISEMENT

Ultimul test înainte de Euro va fi la Yellow Cup, în Elveţia. România va jucat trei amicale între 4 şi 6 ianuarie: Elveţia (4 ianuarie, ora 19.00), Argentina (5 ianuarie, 18.45) şi Bosnia-Herţegovina (6 ianuarie, 15.00).

“Tricolorii” debutează pe 12 ianuarie la Euro!

Apoi, pe data de 8 ianuarie, “tricolorii” pleacă în Germania la Mannheim, acolo unde se vor disputa partidele din grupă. România face parte din grupa B, alături de Spania, Croaţia şi Austria.

ADVERTISEMENT

Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în grupele principale. “Tricolorii” sunt cotaţi cu ultima şansă în această grupă, însă calificarea este în sine o performanţă, în condiţiile în care România nu a mai fost la Euro din 1996.

Echipa antrenată de Xavi Pascual debutează la turneul final pe data de 12 ianuarie cu Austria. Apoi vor urma duelurile cu Spania şi Austria, toate meciurile fiind disputate în SAP Arena din Mannheim.

ADVERTISEMENT

Programul meciurilor de la Euro 2024:

  • România – Austria, 12 ianuarie, ora 19:00
  • România – Spania, 14 ianuarie, ora 19:00
  • România – Croaţia, 16 ianuarie, ora 19:00

Lotul României pentru Euro!

Selecţionerul a definitivat lotul României după Trofeul Carpaţi. Cei 20 de jucători convocaţi de Xavi Pascual pentru Campionatul European de handbal masculin:

ADVERTISEMENT
  • Portari: Ionuţ Iancu (Steaua Bucureşti), Dan Vasile (CSM Constanţa)
  • Extreme: Nicuşor Negru (Dinamo Bucureşti), Sabin Constantina (Steaua), Alex Tărîţă (Steaua), Ionuţ Nistor (CSM Constanţa)
  • Pivoţi: Călin Dedu (Dinamo), Robert Nagy (Minaur Baia Mare), Adrian Rotaru (CSM Bucureşti)
  • Linia de 9 metri (interi/centri): Robert Militaru (Dinamo), Dan Racoţea (Dinamo), Andrei Drăgan (CSM Constanţa), Gabriel Ilie (CSM Constanţa), Daniel Stanciuc (Dinamo), Gabriel Cumpănici (Minaur Baia Mare), Cristi Ghiţă (Potaissa Turda), Marius Sadoveac (Poli Timişoara), Liviu Caba (CSM Constanţa), Demis Grigoraş (Benfica), Andrei Buzle (Granollers)

Antrenamente de 5-6 ore înainte de Crăciun!

Handbaliştii naţionalei României au fost liberi între 20 şi 26 decembrie, dar au tras tare înainte de Crăciun pentru a fi într-o formă cât mai bună pentru turneul final din ianuarie:

„Facem antrenamente intense, selecționerul trage de noi cât de mult poate. Ne antrenăm câte 5-6 ore pe zi, mereu găsim forțe noi să rezistăm pentru că avem un obiectiv important, fiind calificați la Campionatul European.

Merită fiecare sacrificiu deoarece în ianuarie avem niște meciuri foarte tari la EURO. Nu ne este teamă de adversari, ne vom lupta cu fiecare, încercând să facem o figură frumoasă la turneul final”, a spus Militaru.

  • 1996 este ultimul an în care România jucat la Euro de handbal masculin
  • 3 este numărul de ediţii de Euro la care a participat ţara noastră (1994, 1996 şi 2024)
ADVERTISEMENT
Tags: