Sport

România, pregătiri pentru Euro 2024 la handbal masculin. ”Tricolorii” au câștigat fără probleme Trofeul Carpați

Naționala României a câștigat fără prea mari probleme Trofeul Carpați, cu puțin timp înainte de Campionatul European din Germania.
29.12.2023 | 19:29
Romania pregatiri pentru Euro 2024 la handbal masculin Tricolorii au castigat fara probleme Trofeul Carpati
România, pregătiri pentru Euro 2024 la handbal masculin. ”Tricolorii” au câștigat fără probleme Trofeul Carpați
ADVERTISEMENT
29-12-2023
17:31

România a câștigat fără probleme Trofeul Carpați

România a câștigat Trofeul Carpați, după o finală cu Georgia, scor 31-25 (14-14). Acest turneu a fost penultimul test amical pentru ”tricolori” înainte de Campionatul European care va avea loc în 12 ianuarie 2024. O competiție unde românii se întorc după o pauză de 28 de ani!

Principalii marcatori ai finalei cu Georgia au fost Tărîță cu 8 goluri, respectiv Kbilashvili cu Georgia, tot cu 8 goluri. În finala mică, Grecia a învins Slovacia cu 35-23. În semifinale, România trecuse de Grecia cu 31-27, în timp ce Georgia învingea Slovacia cu 32-27.

După Turneul Carpați, pentru România urmează mai multe partide amicale în Elveția, la Yellow Cup, în perioada 4-6 ianuarie 2024. Aici, ”tricolorii” vor înfrunta Elveția (4 ianuarie – ora 19:00), Argentina (5 ianuarie – ora 18:45) și Bosnia (6 ianuarie – ora 15:00).

România va pleca în Germania pe 8 ianuarie, unde va face parte din grupa B a Campionatului European, cu Austria (12 ianuarie), Spania (14 ianuarie) și Croația (16 ianuarie). Primele două clasate vor ajunge în grupele principale.

Turneul final va avea loc în perioada 10-28 ianuarie în șase orașe din Germania. Naționala României participase ultima dată la un turneu final de Campionat European în 1996, când s-a clasat pe locul 9 din 12 echipe. Campioana europeană en-titre este Suedia.

Naționala României de handbal masculin a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru Campionatul European care va avea loc în perioada 10-28 ianuarie în Germania. „Tricolorii” lui Xavi Pascual s-au reunit în a doua zi de Crăciun la Pitești. Joi, 28 decembrie, România va înfrunta Grecia în primul meci de la Trofeul Carpați.

România, pregătiri pentru Euro 2024 la handbal masculin: „Am evitat mâncărurile grele”

România s-a reunit marți, 26 decembrie, la Pitești, unde va avea loc ultimul stagiu de pregătire înainte de Campionatul European din Germania. Xavi Pascul are la dispoziție un lot compus din 24 de jucători, însă doar 20 dintre aceștia vor face deplasarea în Germania pentru turneul final.

ADVERTISEMENT

La mijlocul lunii, în perioada 10-20 decembrie, delegația României a efectuat un cantonament la Bistrița. Demis Grigoraș și Andrei Buzle s-au alăturat „tricolorilor”, în timp ce Alexandru Bucătaru, Ante Kuduz, Javier Humet și Dragoș Hanțaru au rămas în afara lotului.

„Sunt obișnuit cu convocările în această perioadă a anului, nu mai simt Crăciunul ca-n copilărie. Nu am mâncat preparate de porc, ci mai mult pe parte vegană.

ADVERTISEMENT

Familia a avut grijă de mine. Am evitat mâncărurile grele, dar am mâncat sarmale cu ciuperci”, a spus Demis Grigoraș pentru pagina de Facebook a Federației Române de Handbal.

„Tricolorii” încrezători înainte de Euro 2024: „Vreau să fim echipa surpriză!”

România a început stagiul de pregătire cu un antrenament programat marți. O zi mai târziu, „tricolorii” au efectuat alte două ședințe de pregătire în sala de la Mioveni. Naționala lui Xavier Pascual va evolua la Trofeul Carpați joi și vineri, alături de Grecia, Slovacia și Georgia.

ADVERTISEMENT

România – Grecia, primul meci de la Trofeu Carpați pentru „tricolori”, va avea loc joi, 28 decembrie, ora 17:30. A doua zi, învingătoarele vor juca în meciul pentru trofeu. „Sper să facem două meciuri foarte bune și să câștigăm Trofeul Carpați.

Vreau să jucăm bine și să continuam la fel și la EURO. Eu am încredere în băieți, chiar dacă multă lume nu ne dă șanse la turneul final. Aș vrea să fim echipa surpriză de la turneul european”, a mai spus Demis Grigoraș.

ADVERTISEMENT

Lotul României pentru Trofeul Carpați:

  • Portari: Ionuț Iancu (Steaua), Dan Vasile (CSM Constanța)
  • Extreme: Nicușor Negru (Dinamo), Sabin Constantina (Steaua), Alex Tărâță (Steaua), Ionuț Nistor (CSM Constanța), Tudor Buguleț (Dinamo), Alexandru Ghivil (Turda)
  • Pivoți: Călin Dedu (Dinamo), Robert Nagy (Minaur), Valentin Neagu (Steaua), Adrian Rotaru (CSM București)
  • Linia de 9 metri: Robert Militaru (Dinamo), Dan Racoțea (Dinamo), Andrei Drăgan (CSM Constanța), Gabriel Ilie (CSM Constanța), Tudor Botea (Minaur), Daniel Stanciuc (Dinamo), Gabriel Cumpănici (Minaur), Cristi Ghiță (Turda), Marius Sadoveac (Poli Timișoara), Liviu Caba (CSM Constanța), Demis Grigoraș (Benfica), Andrei Buzle (Granollers).

România face parte din Grupa B la Campionatul European de handbal masculin din Germania. „Tricolorii” le vor înfrunta, pe rând, pe Austria, Spania și Croația. Naționala lui Xavi Pascual s-a calificat la turneul final continental după o pauză de 28 de ani.

ADVERTISEMENT