News

România, inclusă pe „lista portocalie” de Belgia. Ce trebuie să știe cetățenii români care vor să meargă în vizită în această țară

13.07.2020 | 23:25
Romania inclusa pe lista portocalie de Belgia Ce trebuie sa stie cetatenii romani care vor sa mearga in vizita in aceasta tara
ADVERTISEMENT

MAE anunță că Belgia a inclus România pe lista zonelor portocalii, o nouă lovitură primită de țara noastră.

Autoritățile au menționat că nu va fi implicată „carantina obligatorie, însă autoritățile pot stabili măsuri specifice”.

ADVERTISEMENT

MAE a precizat că belgienii au anunțat noile măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriului Regatului Belgiei, începând cu 12 iulie.

România a fost inclusă pe „lista portocalie” de Belgia

Noile condiții de intrare au clasificat statele de proveniență a persoanelor care doresc să intre în Belgia în trei categorii.

ADVERTISEMENT

Zona verde, în cazul căreia nu vor fi luate măsuri speciale, zona portocalie, unde vor fi stabilite măsuri specifice și zona roșie, care implică carantina obligatorie și testarea la intrarea în Belgia.

România a fost inclusă pe lista statelor din zona portocalie, astfel că toți cetățenii care vor intra în Belgia în scop turistic vor fi nevoiți să fie vigilenți privind „prevenirea și apariția unor simptome asociate infecției cu Covid-19”.

ADVERTISEMENT

Belgia a fost, de la bun început, pe lista țărilor care au gestionat prost pandemia de Covid-19. Cu toate acestea, belgienii au reușit să obțină rezultate în izolarea cazurilor de Covid-19, fiind astăzi pe locul 30 în lume la numărul de îmbolnăviri. În prezent, belgienii au 62.707 cazuri de coronavirus la o populație de 11.5 milioane de locuitori.

În ultimele 24 de ore belgienii au înregistrat un număr mic de noi îmbolnăviri, 101, însă numărul de morți se apropie de 10.000. Belgienii au efectuat 1.3 milioane de teste, cheia succesului în combaterea pandemiei.

ADVERTISEMENT

România a înregistrat în ultimele 24 de ore doar 413 cazuri noi în condițiile în care în week-end se testează mai puțin. Toată lumea așteaptă noile statistici de marți, 14 iulie, pentru a vedea dacă țara noastră sare de 700 de cazuri de noi infectări într-o singură zi.

În urmă cu câteva zile, România ocupa primul loc într-un top rușinos al celor mai multe cazuri de infectare din ultimele 24 de ore în Europa. Desele gafe și ezitări ale Guvernului Orban în luarea de decizii, combinate cu lipsa de interes și scepticismul populației au dus la o situație care poate deveni tragică în lunile următoare pentru România.

ADVERTISEMENT