News

România, lovită de un nou val polar. Temperaturile scad accentuat. Urmează zile cu ger și ninsori

După mai multe zile cu valori de peste 10-15 grade, România va fi lovită de un nou val de aer polar. Temperaturile vor scădea accentuat, iar în unele zone va fi ger și va ninge.
16.12.2022 | 09:37
Romania lovita de un nou val polar Temperaturile scad accentuat Urmeaza zile cu ger si ninsori
Răcire accentuată a vremii. De la 18 - 19 de grade la temperaturi negative. În ce zone va ninge. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Continuă alternanțele meteorologice în România. După un nou episod cald, cu valori termice demne de luna aprilie, vremea se va răci din nou accentuat. Se așteaptă și ninsori.

Răcire accentuată a vremii. De la 18 – 19 de grade la temperaturi negative. În ce zone va ninge

Vineri și sâmbătă, la nivel național, vremea va fi anormal de caldă. Sunt prognozate valori de peste 18 – 19 grade Celsius în unele părți din țară.

ADVERTISEMENT

În consecință, nici precipitațiile nu vor fi unele specifice sezonului rece, ba dimpotrivă. Se anunță averse și chiar descărcări electrice.

Vineri, 16 decembrie, va ploua moderat în nordul, vestul și centrul țării, dar și pe arii mai restrânse în sud-vest și nord-est. Atenție dacă mergeți la munte. În zona înaltă se vor semnala depuneri de polei.

ADVERTISEMENT

Sunt așteptate cantități de 10 – 15 l/mp în regiunile vestice și nordice. Cel mai mult va ploua la munte: 25 – 30 de l/mp.

Va fi foarte cald. În Banat, Crișana, sudul Transilvaniei, dar și în Dobrogea și jumătatea sud-estică a Munteniei, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 16 grade. În restul regiunilor, temperaturile vor fi cuprinse între 5 și 10 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Va ploua și sâmbătă, în special în jumătatea vestică a țării. Cantitățile de apă vor atinge până la 10 – 20 de l/mp.

Ploi și mai însemnate vor fi în Maramureș și în Carpații Occidentali, unde se vor înregistra peste 20 – 25 de l/mp.

ADVERTISEMENT

Sub aspect termic, vremea va fi deosebit de caldă în sud-estul țării. Aici se pot atinge 17 – 19 grade. De la orele serii, se va răci accentuat, începând din nordul și vestul României, unde vor fi și câteva ninsori slabe.

Vreme foarte rece duminică

După două zile calde, duminică va aduce intensificarea răcirii. În Maramureș, nordul Moldovei și al Crișanei, și în cea mai mare parte a Transilvaniei, temperaturile maxime nu vor trece de 0 grade, anunță site-ul MeteoRadar.

În Banat vor fi 1 – 2 grade la prânz, în sud-estul țării maximele vor urca până la 3 – 5 grade, iar în Oltenia și sudul Munteniei se vor încadra între 4 și 7 grade.

Precipitațiile vor fi din ce în ce mai puține. Doar izolat, în sudul țării și, pe alocuri, în zona de munte, se așteaptă lapovițe și ninsori slabe.

Noaptea aduce ger. Luni va fi rece în cea mai mare parte a țării, cu temperaturi minime care se vor apropia de -10 grade Celsius.

ADVERTISEMENT