News

Prognoza meteo pentru 5 – 18 decembrie. ANM anunţă cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza pentru următoarele două săptămâni: 5 decembrie - 18 decembrie 2022.
05.12.2022 | 14:58
Prognoza meteo pentru 5  18 decembrie ANM anunta cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani
Vremea în România în 5-18 decembrie 2022. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Specialiștii ANM au emis prognoza pentru prima parte a lunii decembrie, astfel că românii pot afla cum va fi vremea în următoarele două săptămâni.

Prognoza ANM pentru 5 decembrie – 18 decembrie 2022

La începutul acestei perioade temperaturile vor atinge chiar 14 grade Celsius în multe zone ale României, fiind vorba despre temperaturi mult mai ridicate decât e normal pentru această perioadă, raportat la alți ani.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în Banat

În prima perioadă a intervalului, până în jurul datei de 10 decembrie, temperatura va crește până la 12-13 grade Celsius, iar minimele vor fi de 4-7 grade. Valorile sunt considerate ”mult mai ridicate față de mediile multianuale”.

Vremea se răcește spre 12 decembrie, pe timpul zilei până la 6 grade, iar pe timpul nopții la 0 grade Celsius. Din păcate, probabilitatea de precipitații rămâne ridicată în această perioadă, în special în 8, 10, 12 și după 14 decembrie.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în Crișana

”În prima săptămână din interval, valorile termice vor fi în creștere și vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media maximelor va urca de la 8…9 grade, spre 12…13 grade, iar cea a minimelor, de la 2…3 grade, până la 6…7 grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge la 4 grade, iar a celor nocturne la -2…-1 grad, iar până la sfârșitul intervalului variațiile vor fi nesemnificative”, transmite ANM.

Referitor la nivelul precipitațiilor, acestea vor fi ridicate pe tot parcursul intervalului, în special pe 8, 10, 12 și după 14 decembrie.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în Transilvania

În Transilvania, meteorologii anunță temperaturi chiar de 12-13 grade Celsius și minime de 0-4 grade, mult peste cele obișnuite. Vremea se răcește spre mijlocul lunii decembrie, iar pe timpul nopții pot fi înregistrate temperaturi de -2 grade Celsius.

Referitor la nivelul precipitațiilor, acestea nu vor lipsi nici aici și vor da bătăi de cap oamenilor în special pe 8, 12 și 15 decembrie.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în Maramureș

”Până spre sfârșitul primei săptămâni, temperatura aerului va avea tendința de creștere de la medii ale maximelor de 6 grade, spre medii de 10…11 grade și ale minimelor, de la 0 grade, până la 5…6 grade, valori cu mult mai ridicate față de mediile specifice perioadei. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire, mai accentuată până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge spre 4 grade, iar a celor nocturne de -2…-1 grad, medii ce se vor menține în general până la sfârșitul intervalului”, mai transmit meteorologii.

La fel ca și în restul zonelor, în Maramureș va ploua, însă pe timpul nopții ploaia se poate transforma în ninsoare în funcție de temperaturi.

Cum va fi vremea în Moldova

În Moldova, în prima săptămână a intervalului, valorile termice vor fi în creștere, mult peste media multianuală. La maxime de 10-11 grade și minime de -2 grade, vremea se va răci doar după 13 decembrie, când pe timpul zilei vor fi înregistrate temperaturi de 5 grade Celsius.

”Vor fi condiții de precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în jurul datelor de 12 și 15 decembrie”, anunță, de asemenea, ANM.

Cum va fi vremea în Dobrogea

În Dobrogea, ”în prima jumătatea a intervalului, valorile termice vor fi în creștere și vor ajunge să caracterizeze o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media maximelor va crește de la 6…7 grade, spre 14 grade, iar cea a minimelor, de la 3 grade, până la 8…9 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni, vremea va intra într-un proces de răcire și până în data de 13 decembrie media valorilor diurne va ajunge la 8 grade, iar a celor nocturne la 3…4 grade, iar până la sfârșitul intervalului variațiile vor fi nesemnificative”.

Și aici ploile vor fi însemnate cantitativ, în special în a doua jumătate a intervalului menționat.

Cum va fi vremea în Muntenia

În Muntenia, temperaturile vor fi în medie de 12-13 grade, iar minimele de 1-2 grade. Vremea se răcește după 13 decembrie, astfel că temperaturile scad ziua la 7-8 grade, iar noaptea la 0-1 grade Celsius. În zilele de 12 și 15 decembrie sunt așteptate precipitații masive, potrivit ANM.

Cum va fi vremea în Oltenia

În Oltenia, ”media regională a maximelor va urca de la 5…6 grade, spre 11 grade, iar cea a minimelor, de la 2…3 grade, până la 5…6 grade. În a doua jumătate a intervalului, vremea se va răci și până în data de 13 decembrie media valorilor diurne va ajunge la 7…8 grade, iar a celor nocturne la -1…0 grade, iar până la sfârșitul intervalului variațiile vor fi nesemnificative”.

Va ploua și aici, în special în perioada 10-12 decembrie și pe 14 decembrie, conform meteorologilor.

Cum va fi vremea la munte

La munte, așa cum era de așteptat, va fi mai frig comparativ cu restul țării, însă temperaturile tot pot fi considerate mai ridicate decât valorile normale multianuale.

Le medii de 5-6 grade ziua și minime de -3 grade noaptea, temperaturile par ideale pentru amatorii de drumeții pe timp de iarnă. Vremea se răcește considerabil după 12 decembrie, când minimele ziua vor fi de -2 grade, iar noaptea termometrele vor arăta -6 grade Celsius.

”Probabilitatea de precipitații se va menține în general ridicată pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în a doua jumătate din interval”, arată meteorologii. Fiind vorba de munte sunt șanse ca precipitațiile să fie mai degrabă ninsori, decât simple ploi.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori