News

România, lovită de un val de aer polar. Cum va fi vremea miercuri, joi și vineri

România va fi lovită de un val de aer polar. Prognoza meteo a Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) pentru următoarele trei zile în țara noastră.
15.12.2021 | 11:22
Romania lovita de un val de aer polar Cum va fi vremea miercuri joi si vineri
ADVERTISEMENT

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în următoarele trei zile. Veștile nu sunt deloc unele bune, deoarece temperaturile vor scădea semnificativ.

Mai precis, aceste temperaturi scăzute vor fi aduse în țara noastră de un val de aer polar, astfel că este posibil să aibă loc și ninsori în cea mai mare parte a țării.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea miercuri. Ce temperaturi sunt anunțate

În ziua de miercuri vor exista semnalări de precipitații slabe pe arii restrânse, dar mai ales în zona de sud. În nordul țării și în centru vor putea cădea ninsori și va ninge și la munte.

Vântul va sufla slab până la moderat cu rafale de 50 sau 60 km/h în zonele înalte. Temperaturile maxime vor fi între – 2 și 7 °C.

ADVERTISEMENT

Vremea în ziua de joi, 16 decembrie

În ziua de joi, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă și vor exista înnorări.

În partea de sud-est vor fi precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, în timp ce în sudul și restul țării vor fi ninsori. În Maramureș, dar și în Crișana sau Banat vor fi precipitații mixte.

Rafalele de vânt vor fi unele slabe, dar mai puternice în zonele montane înalte, în Carpații Meridionali și de Curbură. Aici, ninsoarea va fi viscolită, au mai transmis meteorologii în prognoza meteo.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește valorile termice, acestea se vor încadra între 1 ° și 7 °C, iar minimele vor fi între – 5 °C și 3 °C .

Ce au anunțat meteorologii despre ziua de vineri

În ziua de vineri, meteorologii anunță că vremea va fi în general închisă, iar în zona montană va ninge. În partea de sud și sud-est, temperaturile vor fi mai cald decât ar fi normal în această perioadă și cerul va fi înnorat .

ADVERTISEMENT

Vântul va fi mai puternic la munte, mai ales la altitudini mari și în regiunile de sud vest și de est. În ceea ce privește temperaturile, maximele se vor încadra între 0 ° și 8 °C, în timp ce minimele vor fi între – 5 ° și 1 °C.

Vineri, în Capitală va fi mai frig decât în zilele precedente, iar temperaturile care vor fi înregistrate aici sunt cuprinse între -3 și -1 grad Celsius.

Maximele vor fi de 7 sau 8 grade Celsius. Noaptea vor avea loc precipitații mixte.

ADVERTISEMENT