News

România, lovită de un val de aer rece, anunță ANM. Cât de mult scad temperarurile

ANM anunță că România va fi lovită de un val de aer rece. FANATIK vă spune cât de mult scad temperaturile
21.09.2021 | 21:34
Romania lovita de un val de aer rece anunta ANM Cat de mult scad temperarurile
ADVERTISEMENT

În ultimele zile, s-a observat o răcire considerabilă a vremii. Mai multe vești rele vin de la meteorologi.

Un val de aer rece va lovi țara noastră. Zilele următoare, termometrele vor înregistra temperaturi și cu 10 grade mai scăzute decât cele specifice acestei perioade.

ADVERTISEMENT

România, lovită de un val de aer rece, anunță ANM. Cât de mult scad temperarurile

 „Cel puțin până vineri, vom vorbi de o vreme deosebit de rece în multe zone, dar mai ales în nord-vest și centru, unde în următoarele 2 zile vor fi temperaturi maxime de 10 grade, ceea ce înseamnă că temperaturile vor fi și cu 10 grade mai mici față de mediile multianuale,” a spus Mihai Huștiu, meteorolog ANM, potrivit Digi24.

„O vreme deosebit de rece și la munte. În această dimineață a fost lapoviță la Bâlea, temperatura a scăzut la -4 grade. Mâine așteptăm ca un sistem frontal să abordeze nord vest, iar aria precipitațiilor să fie în extindere, deși slabe cantitativ,” a adăugat.

ADVERTISEMENT

Specialistul ANM a mai transmis și că, la munte, vor apărea lapovița și ninsorile: „mai ales în Carpatii Meridionali, la peste 1.700 metri, vor fi ninsori și lapoviță și așteptăm să se depună un strat de zăpadă pe creste, unde și vântul va avea rafale de 70 km/h”.

Vântul își va face apariția și în restul țării, da va fi mai slab. În schimb, în zonele din est, sud și extremități vor fi rafale de 50 km.

ADVERTISEMENT

Potrivit prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie pentru perioada 20 septembrie – 3 octombrie, în următoarele două săptămâni temperaturile vor fi oscilante, în toate regiunile țării.

A nins pe Transfăgărășan

În noaptea de luni spre marți a nins pe Transfăgărășan. În această dimineață, un strat subțire de zăpadă era așezat pe asfalt.

ADVERTISEMENT

Este prima ninsoare a acestui sezon. Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a distribuit pe Facebook un clip video în care anunță că a venit iarna, dar doar în zona respectivă.

Reprezentanții insituției au mai transmis că drumarii de la Districtul Bâlea au intervenit marți dimineața cu material antiderapant în zona Bâlea Lac, pentru a asigura condiții sigure de trafic.

Totodată, soferii au fost îndemnați să circule cu prudență în zonă.

ADVERTISEMENT