Sport

Rezultatele României în meciurile fără spectatori de pe teren propriu! Doar două victorii obținute în ultimii trei ani

Meciul decisiv pentru barajul de la Mondiale între România și Islanda se va desfășura fără spectatori. "Tricolorii" s-au descurcat mult mai bine în meciurile în care i-au avut pe fani aproape.
10.11.2021 | 16:33
Rezultatele Romaniei in meciurile fara spectatori de pe teren propriu Doar doua victorii obtinute in ultimii trei ani
ADVERTISEMENT

România va evolua joi, de la ora 21:45, pe stadionul Steaua, împotriva Islandei. Este cel mai important meci din actuala campanie pentru calificarea la Campionatul Mondial, “tricolorii” având nevoie de cele trei puncte pentru a prinde barajul.

Rezultatele României în meciurile fără spectatori de pe teren propriu!

Însă, decizia autorităţilor de a închide stadioanele pentru 30 de zile ca măsură de limitare a răspândirii noului coronavirus a stârnit multe controverse. Chiar dacă persoanele cu certificat verde au voie la film, la mall sau la restaurant, ele nu au dreptul de a participa la competiţiile sportive.

ADVERTISEMENT

Iar asta ar putea să conteze mult în desfăşurarea meciului. România a câştigat doar două confruntări în care a jucat fără spectatori pe teren propriu din cele şase din ultimii trei ani, semn că aportul fanilor a fost unul important pentru “tricolori”.

Rezultatele României în meciurile de pe teren propriu fără spectatori:

  • România – Germania (28 martie 2021) 0-1
  • România – Macedonia de Nord (25 martie 2021) 3-2
  • România – Belarus (11 noiembrie 2020) 5-3
  • România – Austria (14 octombrie 2020) 0-1
  • România – Irlanda de Nord (4 septembrie 2020) 1-1
  • România – Muntenegru (7 septembrie 2018) 0-0
ADVERTISEMENT

Raed Arafat nu a acceptat nicio derogare: “Trebuie să vedem cum să ieșim din situația asta”

FRF a solicitat o derogare pentru acest meci de la autorităţi, astfel încât măcar 30 sau 50% din capacitatea stadionului să poată fi deschisă persoanelor vaccinate, însă s-au lovit de refuzul lui Raed Arafat:

„În acest moment, nu știu să se agreeze oricare derogare, în situația în care ne aflăm. Nu știu de derogări, nu știu să existe intenția de a aproba derogări la acest moment. Avem o situație serioasă, trebuie să ne concentrăm pe măsurile care sunt.

ADVERTISEMENT

Trebuie să vedem cum să ieșim din situația asta, să scadă presiunea de pe sistemul sanitar. Când dai o derogare, începe lanțul derogărilor, pentru că vor veni și alte competiții.

Înainte, au fost cerute derogări pentru competiții de la Cluj, care nu s-au dat, pentru tenis, nici aici nu cred că se vor da derogări”, a fost răspunsul lui Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

“Tricolorii”, obligaţi să învingă Islanda şi Liechtenstein

România a câştigat precedentele două confruntări de pe teren propriu, cu Liechtenstein şi Armenia, însă în ambele a beneficiat de aportul fanilor. Cele două victorii au propulsat naţionala lui Rădoi în pole position pentru locul de baraj.

Însă, România este obligată să câştige cu Islanda şi Liechtenstein (în deplasare) pentru a ocupa un loc pentru barajul care se va disputa în luna martie a anului viitor şi care va stabili ultimele patru reprezentante ale Europei la CM 2022.

  • 2 victorii a obţinut România în meciurile fără spectatori de pe teren propriu
  • 6 puncte are nevoie România în ultimele două meciuri pentru a-şi asigura locul de baraj

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,35 este cota pentru „peste 1,5 goluri” la meciul România – Islanda. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT