News

România nu va scăpa de valul 6 al infecțiilor Covid-19. Avertismentul medicului Octavian Jurma

Medicul Octavian Jurma avertizează că pandemia este departe de final. Mai mult, acesta anunță că România nu va scăpa de valul 6 al infecțiilor Covid-19. Când este așteptat să debuteze.
12.05.2022 | 09:24
Romania nu va scapa de valul 6 al infectiilor Covid19 Avertismentul medicului Octavian Jurma
Valul 6 al pandemiei Covid-19 va afecta și România. Octavian Jurma: ”Nu putem limita impactul infectărilor”. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Valul 5 al pandemiei Covid-19 din România a ajuns aproape de final. Zilnic, media cazurilor a scăzut sub 700-800. Specialiștii avertizează însă că va exista și un val 6.

Valul 6 al pandemiei Covid-19 va afecta și România. Octavian Jurma: ”Nu putem limita impactul infectărilor”

Octavian Jurma, un medic recunoscut pentru previziunile sale extrem de precise din pandemie, spune că țara noastră va ieși, în maxim o săptămână, din valul 5 al SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

”Vestea bună este ca până la finalul săptămânii (cel târziu săptămâna viitoare) incidența națională va cobori sub 0.5 la mie și vom ieși probabil din valul 5 pe baza datelor oficiale”, spune Jurma pe pagina sa de Facebook.

În opinia medicului, valul 5 trebuia trecut mult mai devreme, însă ”eliminarea tuturor măsurilor de prevenție în perioada sărbătorilor precum și din școli a dus la prelungirea valului 5-Omicron cu cel putin 4 săptămâni și la formarea unui platou care durează de 3 săptămâni”.

ADVERTISEMENT

Din păcate, Octavian Jurma vine și cu veștile foarte proaste. De la finalul verii vom avea de a face cu un alt val de infectări Covid-19.

România se va confrunta și cu valul 6 al pandemiei COVID, atrage atenţia medicul Octavian Jurma.

”Valul 6 este aproape o certitudine în toamnă şi va debuta probabil la finalul lunii august”, este de părere medicul, pe baza calculelor sale.

ADVERTISEMENT

Octavian Jurma: ”Pandemia nu s-a terminat”

În ciuda faptului că viața pare revenită la normal în România și în majoritatea statelor lumii, specialistul spune că pandemia nu s-a terminat.

”Din păcate, singura pandemie care s-a terminat este cea din 1918, pentru că cea din 2020 este bine mersi şi produce noi tulpini într-un ritm ameţitor”, adaugă medicul.

ADVERTISEMENT

Jurma atrage atenția asupra unui aspect care ar putea crea mari probleme sistemului medical. Acesta spune că România nu mai are niciun mijloc de a limita impactul valului 6.

În ceea ce privește soluțiile, medicul spune că respectarea măsurilor de protecție și vaccinarea ar putea împiedica un nou dezastru.

”Știm sigur că nu mai avem nici un mijloc de a limita impactul valului 6, pentru că pandemia s-a terminat pentru autorități și nimic nu ii va convinge să nege negația.

Ce am putea face să prevenim un nou dezastru în toamnă? Exact ceea ce ar fi trebuit să facem vara trecută ca să prevenim dezastrul din toamna trecută.

Aceasta ar însemna păstrarea măștilor în interior, accelerarea campaniei de vaccinare și screening epidemiologic la intrarea în țară pentru a întârzia importul noilor versiuni.

La acest măsuri minimale poate fi adăugată și procurarea din timp a noilor antivirale în special Paxlovid care va fi principalul instrument de reducere a mortalității în țările cu rata mare de vaccinare”.

ADVERTISEMENT