ADVERTISEMENT
Fotbal international

România, peste Suedia la portari și atacanți în ierarhia alcătuită de UEFA! Ciprian Tătărușanu, singurul „tricolor” din top 100

Autor: Francisc Oprea | 13.11.2019 | 16:26
România, peste Suedia la portari și atacanți în ierarhia alcătuită de UEFA! Ciprian Tătărușanu, singurul „tricolor” din top 100
Ciprian Tătărușanu, integralist în toate meciurile României din această campanie. Sursă Foto: Sportpictures

UEFA a publicat clasamentele realizărilor tuturor fotbaliștilor implicați în această campanie de calificare la Campionatul European. Ciprian Tătărușanu este cel mai bine clasat jucător român, pe locul 39 la general, și pe nouă în ierarhia portarilor, peste nume grele precum Manuel Neuer sau Hugo Lorris. În tabăra următorului adversar, Suedia, tot portarul stă cel mai bine în topul realizat de forul continental, locul 103 în clasamentul general și poziția 21 în cel al goalkeeperilor.

ADVERTISEMENT

  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,35 este cota pentru “X” la meciul România – Suedia. Vezi aici toate cotele!

Suedia, peste România în apărare

Dacă la capitolul portari, Ciprian Tătărușanu este peste Martin Olsen, în clasamentul în care au fost luate în considerare statisticile și realizările fundașilor, Suedia stă mai bine. Fundașul central Martin Granqvist este pe locul 42 în topul apărătorilor, în timp ce Nicușor Bancu, cel mai bine clasat fundaș român, este pe a 73-a poziție.

ADVERTISEMENT

În ierarhia mijlocașilor, Nicolae Stanciu este cel mai bine clasat român, locul 66, în timp ce Sebastian Larsson, mijlocașul suedez cu cele mai multe reușite, este locul 62. Selecționata lui Cosmin Contra conduce, într-o dispută directă cu Suedia, și în ierarhia atacanților. Claudiu Keseru, cu cele șase goluri marcate în această campanie de calificare, ocupă locul 23 în topul atacanților. De cealaltă parte, fârful cu cele mai multe realizări din tabăra nordicilor este Marcus Berg, poziția a 44-a într-un astfel de clasamenent. Keseru, al nouălea cel mai bun marcator din preliminarii, se află în clasamentul întocmit de UEFA peste Robert Lewandowski, Timo Werner sau Andrea Belotti.

Ciprian Tătărușanu, cel mai bun „tricolor”

Ciprian Tătărușanu este singurul jucător din naționala României care a reușit să intre în primii 100 jucători din această campanie, topul general, realizat în fucție de parametri și performanțe realizate conform postului ocupat de jucător. Portarul „tricolorilor” este pe locul 38, datorită celor 26 de intervenții decisive reușite în cele opt jocuri de preliminarii.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu evoluează la echipa de club, Tătărușanu a fost integralist în toate meciurile României, având o medie de peste trei intervenții pe meci. De asemenea, jocul de picior al portarului a contat în locul ocupat în ierarhia realizată de UEFA. Goalkeeperul lui Lyon a reușit 164 de pase dintre cele 209 încercate, 79%.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!