Sport

România, în grupele principale de la Euro! “Tricolorele” au revenit cu Polonia după o repriză secundă fabuloasă

05.12.2020 | 18:34
Romania in grupele principale de la Euro Tricolorele au revenit cu Polonia dupa o repriza secunda fabuloasa
ADVERTISEMENT

România se califică în grupele principale după un meci de suferință cu Polonia, dar în finalul căruia “tricolorele” au făcut spectacol. S-a încheiat 28-24 după un meci în care România a gestionat perfect ultimele 10 minute.

Ca și în meciul cu Germania, “tricolorele” au început modest confruntarea, iar polonezele au dominat prima parte. Au fost 30 de minute îngrijorătoare la capătul cărora adversarele au condus cu 15-11.

ADVERTISEMENT

Cristina Neagu a început slab, însă și-a revenit în partea secundă. Neagu a dat drumul la motoare, a marcat de 8 ori și a dat mai multe pase decisive. Iar cu un joc colectiv perfect în ultimele 10 minute, România a întors meciul. De la 11-15 pauză, “tricolorele” au întors meciul și s-au impus cu 28-24 și sunt în grupele principale.


Polonia – România 24-28

FINAL DE MECI! România se impune cu 28-24 și este în grupele principale de la Euro. Cristina Laslo a fost aleasă jucătoarea meciului.

ADVERTISEMENT

Min. 58: GOOOOOOOOL Ostase! Trei goluri consecutiv pentru pivot și România va câștiga acest meci. Suntem în grupele principale: 26-22

Min. 56: Ostase ne duce la trei goluri avans! România gestionează perfect meciul în aceste minute

Min. 54: Neagu ne readuce în avantaj. Avem și superioritate numerică încă un minut și jumătate

ADVERTISEMENT

Min. 53: Bogdan Burcea cere time-out la 21-21: “Ne dau spații laterale stânga-dreapta. Iuganu, oricine spune să pleci de acolo, nu mai pleci, stai acolo. Avem nevoie să băgăm mingile în poartă”

Min. 50: Se anunță 10 minute incendiare! Avem un gol avans

Min. 48: GOOOOL Buceschi! Eliza ne aduce pentru prima dată în avantaj: 20-19

Min. 45: Cristina Neagu egalează din 7 metri. Pentru prima dată după minutul 10

Min. 43: Iuganu înscrie un gol validat abia după reluările video. Ne apropiem la un singur gol. Mai jos, o intervenție fabuloasă a portarului polonez

ADVERTISEMENT

Min. 40: Denisa Dedu reușește o paradă care se poate dovedi importantă. Polonia are din nou 3 goluri avans, dar nu avem imaginație pe faza de atac.

Min. 37: În continuare, polonezele conduc cu trei goluri. Antrenorul norvegian cere time-out.

Min 34: Golurile lui Neagu și Laslo ne duc la 3 lungimi de Polonia. Însă trebuie să ne îmbunătățim jocul în defensivă

Start în partea secundă! 

PAUZĂ! Polonia conduce cu 15-11 după prima repriză. România are 30 de minute la dispoziție pentru a întoarce rezultatul și de a continua la turneul final. Neagu înscrie cel mai rapid gol al turneului, 129 de km/h.

VEZI VIDEO:

Statistica primei părți:

Min. 27: Polonezii cer time-out la 13-10 după ce Ostase a reușit să mai reducă din handicap.

Min. 22: Laura Popa marchează din extremă, dar polonezele înscriu foarte ușor

Min 19: La 6-9, selecționerul Bogdan Burcea a cerut time-out: “Fac dublu bloc cu pivotul. Nu te duci din unghi mort să o bagi în poartă (n.r. Dindiligan). Hai”. Neagu a înscris primul gol al meciului

Min. 15: Multe ratări pentru România și polonezele s-au desprins din nou la două goluri. Buceschi și Dincă au ratat două aruncări, Laslo a spart gheața

Min. 10: România revine de la 1-4 la 4-4 grație golurilor Nicoletei Dincă și a unei intervenții foarte bune a lui Dumanska

Min. 5: Început stângaci pentru “tricolore”! Laura Popa a fost eliminată două minute, iar Neagu și Seraficeanu au ratat primele aruncări. Unicul gol al nostru a fost marcat de Ostase.

Start de meci!

Echipele: 


România – Polonia Live stream Digi Sport, Telekom Sport şi Look TV

Partida România – Polonia se joacă sâmbătă, 5 decembrie, de la ora 17:00, la Kolding, în etapa a 2-a din grupa D a CE de handbal feminin şi este transmisă în direct de posturile Digi Sport, Telekom Sport şi Look TV. Puteţi viziona meciul şi în format LIVE VIDEO, intrând pe site-ul FANATIK.RO.

Şi Polonia a debutat cu stângul, suferind o înfrângere drastică în faţa Norvegiei. Practic România şi Polonia se bat pentru acel loc 3 care trimite în a doua fază a grupelor, dar cu 0 puncte zestre, asta dacă nu vom produce un miracol luni împotriva nordicelor. Important este că nu ocupi ultimul loc şi te vei clasa în final în primele 12 echipe ale Europei.

Multe lacune în jocul tricolorelor în meciul pierdut cu Germania

România a avut multe momente de black-out în meciul cu Germania, pe care o bătusem constant la ultimele noastre confruntări. Am reuşit o singură dată să egalăm, moment care putea continua chiar cu preluarea în premieră a conducerii, dar am ratat incredibil, pe contraatac şi apoi Germania a început din nou să ne toace mărunt, ajutată, din păcate şi de unele decizii cel puţin hilare, dacă nu răuvoitoare ale celebrelor arbitre franceze, surorile Bonaventura.

Însă a pasa pe arbitraj responsabilitatea eşecului ar fi o mare eroare, chiar dacă acest aspect a contat enorm după ce reuşisem să egalăm. Adevărul este că singura bilă albă din jocul nostru a fost prestaţia fantastic ă Iuliei Dumanska între buturi, autoare a cel puţin şase-şapte intervenţii incredibile.

Cristina Neagu, de nerecunoscut

Marea problemă a fost jocul neaşteptat de slab al Cristinei Neagu,liderul echipei noastre, în jurul căreia trebuiau să prindă curaj tinerele din lot. Cristina a ratat enorm, ceea ce nu se întâmplă des şi a mai greşit şi câteva pase. La celălalt pol evoluţia debutantei Andreea Popa, extrem de curajoasă şi inspirată, o certă promisiune  pentru viitor.

Cele două naţionale nu s-au mai întâlnit decât o singură dată la un turneu final de CE, în 2014 şi atunci a fost o victorie facilă pentru triclore, 24-19. Şi casele de pariuri ne acordă tot creditul, cota pentru victoria României fiind chiar infimă, între 1,25-1,30 la diverse agenţii. Polonia are un uriaş 5,10 la victorie, cotă extrem de mare pentru meciurile de handbal.

ADVERTISEMENT