Sport

România scapă la Euro de un adversar de top! Starul lui Real Madrid, anunţ de ultimă oră

Vești bune pentru România. Belgia va trebui să se descurce la Euro fără unul din cel mai importanți jucători ai ei. Courtois nu se va recupera la timp pentru turneul final
19.12.2023 | 18:45
Romania scapa la Euro de un adversar de top Starul lui Real Madrid anunt de ultima ora
Romania scapa de un adversar periculos inainte de Euro 2024. foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Marcat de o accidentare gravă la genunchi, portarul belgian Thibaut Courtois, în vârstă de 31 de ani, a anunțat că nu va juca la Euro 2024. Decizia vine la patru luni de la momentul în care Courtois și-a rupt ligamentul cruciat anterior în timpul antrenamentelor cu echipa sa de club, Real Madrid, în luna august.

Courtois nu va juca contra României la Euro

”Din cauza accidentării, nu voi fi la EURO. Trebuie să mă recuperez complet întâi. Nu știu exact când aș putea reveni pe teren. Dacă am noroc, voi putea juca primul meci în mai, așa că n-am cum să fiu 100% pentru turneul final”, a declarat Thibaut Courtois, pentru Sportza.

ADVERTISEMENT

Courtois, cunoscut pentru prestațiile sale remarcabile și contribuțiile la succesul echipei naționale a Belgiei, se află în prezent în afara terenului, iar absența sa la Euro 2024 reprezintă o lovitură dură pentru echipa națională belgiană.

Belgia, clasată în prezent pe locul patru în lume de FIFA, se află în grupa E alături de Slovacia și România și se pregătește să concureze în turneul de fotbal care începe în Germania pe 14 iunie.

ADVERTISEMENT

Decizia lui Courtois vine și în urma unor tensiuni recente cu antrenorul echipei naționale, Domenico Tedesco. O dispută apărută în luna iunie, în timpul unui meci de calificare împotriva Estoniei, l-a determinat pe Courtois să refuze să joace după ce nu a fost desemnat căpitan interimar, generând o controversă în rândul suporterilor și oficialilor echipei naționale.

Belgia și România, principalele favorite la calificare

Tensiunile dintre Courtois și Tedesco au adus în discuție și întrebări legate de atmosfera din vestiar și impactul asupra performanțelor echipei. Cu Courtois acum confirmând că nu va face parte din echipa Belgiei la Euro 2024, devine evident că echipa va trebui să se adapteze și să se bazeze pe alte talente pentru a-și atinge obiectivele la turneul european.

ADVERTISEMENT

Pentru fanii și iubitorii fotbalului din Belgia, vestea retragerii lui Courtois de la Euro 2024 este, fără îndoială, un moment dificil, dar echipa națională va continua să se pregătească și să lupte pentru succes în ciuda absenței notabile a experimentatului portar.

România, aflată și ea în Grupa E, vine la turneu cu ambiții mari și o generație tânără promițătoare. Cu un joc colectiv și determinare, echipa românească visează să se califice în fazele eliminatorii, oferind astfel suporterilor momente memorabile.

ADVERTISEMENT

Formația lui Edi Iordănescu va ataca turneul final din postura de câștigătoare de grupă. România a terminat pe prima poziție în fața selecționatei Elveției, care a reușit să se califice de pe poziția secundă. “Tricolorii” au reușit să termine campania de calificare fără nici o înfrângere.

ADVERTISEMENT