Sport

România se apropie de urna 2 pentru preliminariile Euro 2024 după 1-0 cu Finlanda! Cum arată calculele în funcție de Liga Națiunilor

România a început cu stângul grupa din Liga Naţiunilor. În ciuda faptului că startul a fost cu două înfrângeri, "tricolorii" pot urca pe primul loc dacă vor învinge Muntenegru, marţi, în Giuleşti.
12.06.2022 | 13:36
Romania se apropie de urna 2 pentru preliminariile Euro 2024 dupa 10 cu Finlanda Cum arata calculele in functie de Liga Natiunilor
Bucuria jucătorilor României, după golul marcat cu Finlanda. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România a avut un început horror în Liga Naţiunilor. “Tricolorii” au pierdut cu 0-2 la Podgorica, cu Muntenegru, şi cu 0-1 la Zenica, în faţa Bosniei. Însă, după victoria împotriva Finlandei, lucrurile pot lua o turnură spectaculoasă pentru naţionala lui Edi Iordănescu.

România se apropie de urna 2 pentru preliminariile Euro 2024 după 1-0 cu Finlanda! “Tricolorii” pot fi lideri în grupă dacă bat Muntenegru

Cu două înfrângeri după primele două etape, puţini dădeau şanse “tricolorilor” în lupta pentru primele două locuri. Numai că, etapa a treia din grupă a venit cu rezultate perfecte pentru naţionala României.

ADVERTISEMENT

Victoria cu Finlanda a adus trei puncte, în timp ce Bosnia şi Muntenegru s-au anihilat reciproc, obţinând câte un punct. Astfel, “tricolorii”, deşi rămân ultimii în grupă, sunt la doar două lungimi de lider.

Clasamentul grupei de Liga Naţiunilor: 

Clasamentul grupei B3
Clasamentul grupei B3

România poate urca pe primul loc în grupă după etapa viitoare. Dacă “tricolorii” înving Muntenegru şi Bosnia remizează cu Finlanda pe teren propriu, naţionala lui Iordănescu va fi la egalitate de puncte cu bosniacii în frunte, scenariu neverosimil în urmă cu câteva zile.

ADVERTISEMENT

Locul 1 în grupa de Liga Naţiunilor uşurează drumul spre Euro! Baraj asigurat + urna 2 în preliminariile clasice

“Tricolorii” au toate motivele să tragă tare în Liga Naţiunilor. În primul rând, locul 1 în grupă asigură prezenţa la un eventual baraj pentru Campionatul European, dacă echipa nu reuşeşte calificarea din preliminariile clasice.

Apoi, câştigarea grupei din Liga Naţiunilor este sinonimă cu prezenţa în a doua urnă valorică la tragerea la sorţi pentru preliminariile Campionatului European din 2024. România ar putea avea adversari mai accesibili şi şi-ar putea pava drumul spre primul turneu final după o pauză de 8 ani.

ADVERTISEMENT

Nu mai puţin important ar fi o prezenţă a “tricolorilor” în prima grupă valorică din Liga Naţiunilor, unde şi-ar putea măsura forţele cu cele mai puternice echipe ale Europei. Dar, pentru asta trebuie să câştigăm grupa, iar o victorie cu Muntenegru este crucială pentru acest obiectiv.

Cum câştigăm grupa de Liga Naţiunilor!

România poate să îşi asigure primul loc în grupa de Liga Naţiunilor cu 7 puncte în ultimele trei etape. O victorie cu Muntenegru ne urcă minimum până pe locul 2 după patru etape. Urmează apoi meciul din Finlanda şi cel de acasă cu Bosnia.

ADVERTISEMENT

Cu o remiză în Finlanda şi o victorie pe teren propriu cu Bosnia, România are şanse uriaşe să încheie prima în grupă, însă va depinde şi de jocul rezultatelor. Iar din acest punct de vedere va fi foarte interesant rezultatul din meciul Bosnia – Finlanda.

Meciurile rămase de disputat în grupă:

14 iunie: 

  • România – Muntenegru, ora 21:45
  • Bosnia – Finlanda, ora 21:45

23 septembrie:

  • Finlanda – România, ora 21:45
  • Bosnia – Muntenegru, ora 21:45

26 septembrie:

  • România – Bosnia-Herțegovina, ora 21:45
  • Muntenegru – Finlanda, ora 21:45

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,71 este cota pentru „nu marchează ambele echipe” la meciul România – Muntenegru. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT