News

România, prima din Europa care importă tehnologie din Iran. Între timp, Teheranul negociază Acordul Nuclear cu SUA și UE

România a devenit prima din Europa unde Iranul va exporta servicii de tehnologie a gazelor, în tot acest timp Teheranul negociind Acordul Nuclear cu SUA și UE. 
19.01.2022 | 16:23
Romania prima din Europa care importa tehnologie din Iran Intre timp Teheranul negociaza Acordul Nuclear cu SUA si UE
Romania, prima din Europa unde Iranul va exporta servicii de tehnologie a gazelor. Sursa foto: Embassy of the Islamic Republic of Iran in Romania
ADVERTISEMENT

Iranul și România au semnat un memorandum de înțelegere, miercuri, care prevede exportul de servicii de tehnologie a gazelor în țara noastră.

Totodată, memorandumul are în vedere și construcția unor linii de transport al gazelor naturale, instalații pentru dezvoltarea rezervoarelor de stocare a gazelor.

ADVERTISEMENT

România și Iran, memorandum de înțelegere pentru exportul de servicii de tehnologie a gazelor

Drept urmare, România devine prima țară din Europa unde Teheranul va instala servicii atât tehnice cât și de inginerie în sectorul gazelor, transmite iranintl.com.

Reza Noshadi, șeful companiei iraniene care va coopera cu România, a spus că se vor studia și oportunitățile de investiții în alte domenii, precum construirea unor de rafinării sau centrale electrice.

ADVERTISEMENT

Concret, acordul a fost semnat între Compania Iraniană de Inginerie și Dezvoltare a Gazelor (IGEDC) și compania noastră națională, Gaz Vest.

”Compania este hotărâtă să-și extindă capacitățile și comunicațiile dincolo de granițele țării”, a declarat liderul IGEDC.

ADVERTISEMENT

Exportul Iranului de servicii tehnice și de inginerie a scăzut

Demersul are loc după ce la începutul lunii ianuarie, șeful Camerei de Comerț din Teheran, Masoud Khansari, a declarat că exportul Iranului de servicii tehnice și de inginerie a scăzut la aproximativ 200 până la 300 de milioane de dolari, de la aproximativ 5 la 6 miliarde de dolari, în ultimii ani.

De altfel, săptămâna trecută, președintele iranian, Ebrahim Raisi, a declarat că exporturile de petrol ale Iranului au crescut cu 40%, iar Teheranul urmărește o politică dublă de eludare a sancțiunilor americane și de a lucra pentru eliminarea acestora.

ADVERTISEMENT

Totodată, după ce SUA a impus sancțiuni asupra economiei iraniene, Teheranul a luat atitudine pentru adoptarea unor măsuri pentru stimularea depedenței de petrol și transportul de petrol.

Asociația Exportatorilor iranieni de Servicii Tehnice și de Inginerie arată că Iranul are posibilitatea de a furniza servicii tehnice și de inginerie de 25 de miliarde de dolari anual. O astfel de situație ajută Iranul să-și extindă comerțul exterior.

Referitor la compania Gaz Vest, ANRE a sancționat-o de curând cu suma de 200.000 lei, pentru că nu a compensat facturile românilor la gaze și lumină, din noiembrie 2021.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Românii, duși cu vorbe goale: cum au călcat Burleanu și Iordănescu pe nervii...
Românii, duși cu vorbe goale: cum au călcat Burleanu și Iordănescu pe nervii suporterilor
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71. După contestaţii, a ajuns respinsă, pe locul 422
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec....
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de...
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de la divorț: „E mai mult influencer decât tată. Și am făcut un ditamai copilul care..."
O ALTĂ DEMISIE în SUA! După BIDEN, a PLECAT și EA
O ALTĂ DEMISIE în SUA! După BIDEN, a PLECAT și EA
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
De ce s-a despărțit, de fapt, Adriana Bahmuțeanu de George. Adevăratul MOTIV. Nu...
De ce s-a despărțit, de fapt, Adriana Bahmuțeanu de George. Adevăratul MOTIV. Nu a putut trece peste asta. ''E păcat!''
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un...
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activişti
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București...
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București care s-a îmbrăcat ca o femeie în fața studenților. „Cum să te prezinți în halul ăsta?”