Sport

România U21, misiune dificilă la Euro 2023! Adversar, un jucător de 100 de milioane de euro din Premier League

România U21 va avea parte de o misiune dificilă la Euro 2023. „Tricolorii” ar putea avea un jucător de 100 de milioane de euro ca adversar.
13.06.2023 | 16:33
Romania U21 misiune dificila la Euro 2023 Adversar un jucator de 100 de milioane de euro din Premier League
România U21 va avea o misiune dificilă la Campionatul European de tineret. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

România U21 s-a întors din cantonamentul din Italia și a reluat pregătirile la Mogoșoaia pentru Campionatul European care se va desfășura în țara noastră și în Georgia. „Tricolorii” fac parte din grupa B alături de Spania, Ucraina și Croația.

România U21, misiune dificilă la Euro 2023! Ar putea avea un adversar de 100 de milioane de euro

România U21 va bifa a treia participare consecutivă la Campionatul European de tineret după ce s-a calificat în calitate de țară la gazdă la turneul final din 2023. Naționala lui Emil Săndoi va juca meciurile cu Spania, Ucraina și Croația pe Stadionul Ghencea.

ADVERTISEMENT

Adversarii sunt extrem de periculoși, însă misiunea calificării în fazele superioare s-ar putea complica și mai tare. Potrivit Daily Mail, Mykhaylo Mudryk și-a exprimat dorința de a îmbrăca tricoul Ucrainei U21 la Campionatul European.

Astfel, starul pe care Chelsea a plătit 100 de milioane de euro lui Șahtior Donețk în iarnă ar putea fi adversarul „tricolorilor”. Mykhaylo Mudryk a împlinit vârsta de 22 de ani la începutul anului. Tânărul fotbalist are 10 apariții la echipa de seniori, fiind prezent și la acțiunea din luna iunie a Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Mykhaylo Mudryk, de la prima reprezentativă, la Campionatul European de tineret

Mykhaylo Mudryk a jucat 77 de minute în amicalul disputat de Germania, la meciul cu numărul 1.000 împotriva naționalei Ucrainei, scor 3-3. Fotbalistul de 22 ani a fost convocat, de asemenea, pentru meciurile Ucrainei cu Macedonia de Nord și Malta din preliminariile Euro 2024.

Totuși, jucătorul cu meciuri în Premier League nu are de gând să meargă în vacanță, ci vrea să-i dea o mână de ajutor echipei U21 a Ucrainei la Euro 2023. Mykhaylo Mudryk a luat această decizie pentru a reveni la forma care l-a consacrat.

ADVERTISEMENT

Tânărul fotbalist nu a impresionat după transferul din ianuarie la Chelsea. În stagiunea recent încheiată, Mykhaylo Mudryk a adunat 15 partide în tricoul londonezilor, fără să înscrie vreun gol. Duelul dintre România și Ucraina va avea loc în a doua etapă, pe 24 iunie.

România U21, antrenament cu porțile deschise înainte de Euro 2023

Campionatul European de tineret din 2023 va avea loc în perioada 21 iunie – 8 iulie și se va desfășura simultan în România și Georgia. Nu mai puțin de 15 partide din cele 31 programate se vor desfășura la București și Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT

România U21 a efectuat un stagiu de pregătire în Italia în perioada 5-12 iunie. Reveniți în țară, „tricolorii” vor susține un antrenament, joi, 15 iunie, la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, iar ședința de pregătire va fi deschisă publicului și presei.

ADVERTISEMENT