Sport

România încheie pe ultimul loc în grupa principală! Ungaria se impune după un meci tensionat

14.12.2020 | 22:56
Romania incheie pe ultimul loc in grupa principala Ungaria se impune dupa un meci tensionat
ADVERTISEMENT

România a pierdut meciul cu Ungaria, scor 24-26 şi va încheia pe ultimul loc în grupa principală doi de la Campionatul European.

Naţionala noastră a condus la pauză cu 14-13, însă în partea secundă lipsa de imaginaţie de pe atac ne-a costat foarte mult şi nu am reuşit să obţinem victoria. Deşi România a mers cap la cap cu adversara până în minutul 52, maghiarele s-au desprins în ultimele minute.

ADVERTISEMENT

Remarcăm evoluţia foarte bună din prima repriză a Denisei Dedu, care a avut un procentaj de peste 50%, dar şi evoluţia Lorenei Ostase, pivotul naţionalei având 8 goluri din 9 aruncări.


România – Ungaria 24-26

FINAL DE MECI! Ungaria se impune în cele din urmă cu scorul de 26-24

Min. 55: Maghiarele se duc la două goluri. România ratează mult din extremă

Min. 54. La scorul de 21-22, Bogdan Burcea cere din nou time-out

Min. 52: Se anunţă un final incendiar de meci. Neagu o angajează foarte bine pe Ostase şi scorul este 21-21 cu 8 minute înainte de final

ADVERTISEMENT

Min. 49: Ungaria are un gol avans. Măzăreanu a intrat foarte bine în poartă şi a avut o intervenţie foarte bună

Min. 44: După ce maghiarele s-au dus la două goluri avans, Bogdan Burcea cere time-out: “E timpul să reacţionăm. Unu-doi, ne-au omorât! Trage la poartă (arată spre Laslo, Buceschi), de pasat poate toată lumea” 

ADVERTISEMENT

Min 39. Momentele slabe din atacul nostru au permis maghiarelor să egaleze prin Lakatos

Min. 34. Păcat de două contraatacuri ratate de naţionala noastră. Unguroaicele s-au apropiat prin reuşita lui Noemi Hafra. Ostase marcase anterior

Start în repriza secundă!

PAUZĂ! România conduce după primele 30 de minute cu 14-13. Evoluție remarcabilă a Denisei Dedu. Lorena Ostase a marcat patru goluri, Cristina Neagu are trei reușite.

ADVERTISEMENT

Min. 26: România conduce pentru prima dată în meci: 13-12. Denisa Dedu are 5 mingi apărate din 9 șuturi

Min. 25: Bogdan Burcea cere time-out: “S-au câștigat spațiile? S-au câștigat”. Selecționerul le-a explicat și cum să joace următoarea fază de atac

Min. 24: Cristina Laslo aduce egalarea: 12-12

Min. 19: România dă două goluri în inferioritate cu Ungaria și ține aproape de adversare. Din cele 19 minute disputate, România a jucat 6 în inferioritate

Min. 15: “Tricolorele” înscriu și de pe extremă grație golului marcat de Iuganu: 9-6 pentru Ungaria

Min. 12: Eliminare de două minute pentru naționala noastră din cauza unei schimbări greșite. A ieșit Ostase

Min. 12: Maghiarele înscriu trei goluri la rând și se distanțează din nou după eliminarea de două minute suferită de Buceschi.

Min. 10: România reușește să egaleze grație reușitei Lorenei Ostase.

Min. 5: Unguroaicele conduc cu 3-1. Neagu a înscris unicul gol al României de până acum

Min. 4: Anca Polocoșer a fost lovită cu cotul în față. Este scoasă în afara terenului. Rămâne de văzut dacă va putea continua meciul.

Min. 3: Început modest de meci pentru România. Nu am reușit să aruncăm la poartă. Laslo, lovită dur de o adversară, dar din fericire poate continua meciul.

Start de meci!

Echipele: 


România – Ungaria Live stream Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Plus

Partida România – Ungaria se joacă luni, 14 decembrie, de la ora 21:30, la Kolding, în cadrul grupei principale 2 şi este televizată în direct de posturile Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus. O mai puteţi urmări în format LIVE VIDEO şi dacă intraţi pe site-ul FANATIK.RO.

România mai are de jucat la acest turneu final în cadrul grupei principale 2 cu Ungaria şi cu Olanda, campioana mondială. Sunt şanse minime pentru tricolore, chiar dacă ar câştiga aceste două meciuri, de a mai putea prinde măcar locul 3, cel care ar duce la un meci cu locul 3 din grupa principală A pentru a stabili ocupanta locului 5 şi totodată a echipei care să obţină calificarea directă la viitoarea ediţie a CE.

Avem 0 puncte, la fel ca Ungaria

Evident, este multă dezamăgire în rândul fetelor pregătite de selecţionerul Bogdan Burcea după meciul cu Croaţia, pentru că lucrurile păreau a merge foarte bine pentru noi, dar totul s-a năruit după ce Cristina Neagu a fost lăsată pe bancă mai mult de zece minute, România având la acel moment avantaj de patru goluri.

Cu o victorie în faţa Croaţiei, care după cum decurgea jocul era posibilă, tricolorele ar fi avut un alt moral la meciul cu Ungaria, pentru că s-ar fi aflat în continuare în cărţile calificării în semifinale. Grupa e clar dominată de Norvegia, care cu patru victorii e deja sigură de prezenţa în semifinale.

Cristina Neagu şi coşmarul gravei accidentări la ultimul meci cu Ungaria

Este însă la fel de limpede că România nu mai reprezintă o naţională de top în Europa la acest moment, în afara celor doi portari, Denisa Dedu şi Iulia Dumanska, nevăzându-se momentan nici un nume de viitor care să devină lider aşa cum a fost ani de zile Cristina Neagu.

Pentru Cristina Neagu va fi un meci al amintirilor mai puţin plăcute, pentru că la ultima ediţie de europene, în Franţa, pe 12 decembrie 2018, România pierdea tot în grupa principală în faţa Ungariei cu 31-29, după ce Cristina Neagu se accidentase grav la genunchi. A stat aproape un an până la revenirea pe teren. Casele de pariuri acordă cota 1,60-1,65 pentru victoria Ungariei şi 3,00 pentru România.

ADVERTISEMENT