ADVERTISEMENT
News

România va beneficia de 4 scheme de tratament împotriva noului coronavirus. Alexandru Rafila explică ce medicament va fi folosit în premieră

Autor: Narcis Roșioru | 09.04.2020 | 22:09
România va beneficia de 4 scheme de tratament împotriva noului coronavirus. Alexandru Rafila explică ce medicament va fi folosit în premieră
România va beneficia de 4 scheme de tratament împotriva noului coronavirus. Alexandru Rafila explică ce medicament va fi folosit în premieră. Sursa foto: Hepta.ro

Alexandru Rafila a declarat, joi seară, că România va beneficia de 4 scheme de tratament împotriva noului coronavirus, dintre care una complet nouă, folosită de americani.

ADVERTISEMENT

România, 4 scheme de tratament împotriva noului coronavirus

Alexandru Rafila, Președintele Societății Române de Microbiologie a declarat că România a fost inclusă între statele care va testa 4 scheme terapeutice împotriva noului coronavirus, pentru a vedea care este cea mai bună în tratarea pacienților COVID-19.

“Este vorba despre un studiu care se numește Solidarity și presupune o comparare a 4 scheme terapeutice, dintre care 3 sunt utilizate deja și în România.

ADVERTISEMENT

Va fi un lot de pacienți tratați cu Remdesivir și, dacă își va dovedi superioritatea terapeutică, va fi aprobat de FDA din America și sperăm că din toamnă să fie disponibil pentru tratarea pacienților cu coronavirus din secțiile de terapie intensivă”, a declarat Alexandru Rafila, la Realitatea Plus.

Președintele Societății Române de Microbiologie a declarat că pentru acest studiu nu există un număr limitat de pacienți, ceea ce reprezintă un avantaj pentru țara noastră în lupta cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Cum va evolua epidemia COVID-19 în România

“Candidații sunt pacienții internați la boli infecțioase și alte spitale care îndeplinesc condiiile cerute, după care țara devine eligibilă, iar numărul pacientilor incluși în studiu nu va fi limitat. Studiul va debuta probalil în cel mult o lună de zile”, a mai spus Rafila.

Specialistul a vorbit și despre modul în care va evolua epidemia de coronavirus în România. Astfel, Rafila susține că numărul de cazuri va depinde foarte mult de modul în care fiecare romîn se va comporta în perioada următoare, mai ales în jurul sărbătorilor pascale.

ADVERTISEMENT

“Depinde foarte mult cum ne vom comporta noi în perioada următoare. Toată lumea întreabă când va fi vârful, nu pot să spun câte cazuri vom avea pe zi, nimeni nu poate să aprecieze dacă comportamentul oamenilor va fi mai strict sau mai relaxat.

Sa respectăm măsurile de distantare socială și să evităm de Paște să ne reunim cu familia lărgită sunt măsuri simple și atunci vom avea un vârf mai aplatizat, o sa fie un platou”, a explicat președintele Societății Române de Microbiologie.

ADVERTISEMENT

Măsuri de relaxare după 15 mai, în anumite condiții

În aceste condiții, este esențial ca în perioada următoare să avem grijă de persoanele vârstnice, fără a avea un contact prelungit cu acestea, spune specialistul român. Doar așa este posibil ca după 15 mai să vedem o relaxare a măsurilor impuse de autorități.

“Trebuie să avem grijă mai ales față de persoanele vârstnice, să le aprovizionăm cu grijă dar să evităm să stăm timp prelungit cu ei și să respectăm toate măsurile de igienă. Dacă ei se vor îmbolnăvi atunci vom avea probleme.

ADVERTISEMENT

Eu cred ca începând cu data de 15 mai sau mai devreme vom intra într-o zonă în care putem relaxa aceste măsuri, și unde să facem lucrul acesta, nu pot să aplic aceeași măsură la Suceava sau în Harghita, la Suceava am un sfert din cazuri iar în Harghita cateva”, a mai spus Rafila, la Realitatea Plus.

Întrebat despre un nou val de îmbolnăviri de coronavirus din toamnă, Rafila a spus că acest lucru este foarte posibil, dar că numărul de cazuri va fi mai scăzut, asta pentru că vom ști deja ce măsuri se impun pentru a limita răspândirea virusului.

“Este foarte posibil să se întâmple așa, dar dacă vom considera această perioadă ca un de exercițiu, cu interacțiuni mai puține, ne educăm un anumit tip de comportament, creșterea aceea sezonieră va exista dar va fi mult mai discretaă și va fi acceptabilă”, a explicat specialistul.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!