Life

Eduard Preda, tânărul diagnosticat cu autism pe care jurații de la Românii au talent îl consideră un miracol. „Am fost bătut, pus să ling mașina”

Eduard Preda a fost diagnosticat cu autism, iar la vârsta de trei ani nu putea nici măcar să vorbească, însă, 17 ani mai târziu i-a uimit pe jurații de la Românii au talent cu vocea lui.
04.03.2022 | 22:10
Eduard Preda tanarul diagnosticat cu autism pe care juratii de la Romanii au talent il considera un miracol Am fost batut pus sa ling masina
Eduard studiază muzica în Anglia. Foto: Captură Pro TV
ADVERTISEMENT

Eduard Preda este din București, are 19 ani și studiază la British Irish Modern Music, una dintre cele mai prestigioase universități de muzică din Anglia. Concurentul i-a impresionat pe jurații de la Românii au talent atât cu timbrul său vocal, dar și cu povestea impresionantă de viață.

Eduard Preda, tânărul bolnav de autism care a uimit juriul Românii au talent

La numai 3 ani, Eduard a fost diagnosticat cu autism și nu putea nici măcar să deschidă gura. După ce a crescut, situația s-a îmbunătățit, dar a fost hărțuit de colegii de școală din cauză că era diferit.

ADVERTISEMENT

La Românii au talent a mers pentru a le arăta tuturor vocea sa, dar și pentru a oferi un exemplu bolnavilor de autism, despre care consideră cu sunt ignorați de societate.

„Am suferit și eu, de la vârsta de 3 ani și jumătate. A fost un șoc și pentru ai mei, care nu știau cum să reacționeze. Mai ales taică-miu, i-a venit să plângă. Eu, atunci, aveam gura blocată, nu puteam vorbi. 

ADVERTISEMENT

După ce am început să merg la școală, colegii mei au început să fie mai răi, să mă trateze cu totul altfel, considerând că nu vor să stea cu un om handicapat ca mine. Deși, boala asta nu este un handicap. 

Au început să folosească violența asupra mea, să mă pună să fac anumite chestii pe care eu nu voiam să le fac. Mă puneau să-mi dau jos pantalonii în fața lor. Eram bătut. Am fost pus de un coleg în școala generală să ling partea din spate a mașinii. ”, a povestit Eduard.

ADVERTISEMENT

Jurații l-au considerat pe Eduard un miracol

Edurad Preda a spus că muzica a fost cea care l-a ajutat să se vindece. Pe scena Românii au talent a interpretat piesa „Circle of life”, din animația Lion King, iar jurații au fost impresionați de vocea lui și de câtă emoție poate transmite. Din punctul lor de vedere, Eduard Preda este un adevărat miracol.

„Ai un timbru foarte frumos, cânți incredibil. Ai ceva deosebit când cânți. Pe lângă timbru, emoția asta pe care o transmiți a ajuns la noi.”,  a spus Andra.

ADVERTISEMENT

„Edi, tu ești precum o binecuvântare și vreau să te rog din suflet, dacă experiența ta, prin care ai trecut, crezi că îi poate ajuta și pe alți copii sau pe părinții altor copii care suferă de autism, să faci toate eforturile necesare să împărtășești experiența ta. Cânți minunat.”, a declarat Andi Moisescu. 

„Eu cred cu unii oameni se nasc și trăiesc o poveste în viața lor care e complicată, tristă, horror, cu mai multe coborâșuri decât urcușuri, ca, într-un final să se termine cu happy end și să ne amintească nouă, celorlalți, că puterea și forța stă în noi și că miracolele există.”, a reacționat Mihai Bobonete. 

„Din partea mea, ai două ‘da-uri’, unul pentru lupta pe care ai dus-o și victoria pe care ai obținut-o. Doi, pentru prestația pe care ne-ai oferit-o în această seară.”, a zis Dragoș Bucur.

ADVERTISEMENT