News

Românii care primesc bani de la stat în 2024. Se dau 400 de lei

Bani de la stat acordați în 2024 pentru o categorie de români. Cine sunt beneficiarii și ce condiții trebuie să îndeplinească
04.02.2024 | 12:45
Romanii care primesc bani de la stat in 2024 Se dau 400 de lei
Românii care primesc bani de la stat. colaj Fanatik/ Foto Hepta/ Pinterest
ADVERTISEMENT

Acești români primesc bani de la stat în 2024, fiind vorba de un nou sprijin financiar acordat cetățenilor. Pot primi 400 de lei în fiecare lună. Cine sunt beneficiarii și ce condiții trebuie să îndeplinească?

Bani de la stat în 2024. Cine sunt românii care primesc 400 de lei lunar

Anul 2024 a venit cu un nou ajutor oferit de Guvern persoanelor vulnerabile sau celor din medii defavorizate. De la 1 ianuarie a fost introdus venitul minim de incluziune (VMI), fiind vorba despre un program apărut cu sprijinul administrațiilor locale, dar și al Băncii Mondiale.

ADVERTISEMENT

Sumele de bani se acordă celor care beneficiau de venit minim garantat și de alocații pentru a sprijini familia. De asemenea, VMI (venitul minim de incluziune) se adresează și altor români fără posibilități financiare ori cu venituri reduse.

„Toți beneficiarii de venit minim garantat (VMG) și de alocații pentru sprijinire familiei (ASF), dar și alte persoane/familii fără venituri sau cu venituri reduse, vor beneficia de venit minim de incluziune (VMI).

ADVERTISEMENT

Este un beneficiu care include două componente: sprijinul pentru incluziune și sprijinul pentru familia cu copii. Va înlocui actualele forme de sprijin (VMG și ASF)”, anunța ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, în decembrie 2023.

Cum poți intra în posesia ajutorului financiar

Pentru a primi acești bani de la stat, românii trebuie să depună o singură cerere pentru ambele componente. Ulterior, se va decide dacă vor avea dreptul la ambele sau la una dintre ele, în funcție de structura familiei și de venituri.

ADVERTISEMENT

De asemenea, apariția VMI în România nu se referă doar la acordarea sumelor de bani. Potrivit oficialilor, venitul minim de incluziune reprezintă o măsură pentru a combate sărăcia și a sprijini persoanele aflate în dificultate, prin incluziunea socială.

Astfel, sunt introduse anumite măsuri de sprijin cu scopul găsirii unui loc de muncă, sprijin în educație, sănătate sau servicii sociale pentru persoanele vizate. Beneficiarii de venit minim de incluziune vor primi sume cuprinse între 275 de lei și 400 de lei pe lună.

ADVERTISEMENT

Mai exact, cei care nu au niciun venit vor beneficia de 275 de lei pe lună pentru fiecare membru de familie. Vârstnicii care au cel puțin 65 de ani și sunt singuri primesc 400 de lei lunar de la stat.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: