News

Românii nu se tem că pot lua Covid de pe banii cash. De ce ar renunța însă la bancnote

27.01.2021 | 07:51
Romanii nu se tem ca pot lua Covid de pe banii cash De ce ar renunta insa la bancnote
ADVERTISEMENT

Unul din doi români nu se teme ă banii cash pot să contribuie la răspândirea noului coronavirus, conform unui studiu făcut în ianuarie.

Experții cred că SARS-CoV-2 poate rezista pe bani de la o oră la câteva zile, însă nu se cunosc date exacte despre această problemă.

ADVERTISEMENT

China și Coreea de Sud sunt primele țări care au început să sterilizeze bancnotele înainte de a le pune în circulație din nou, tocmai de teama infectării cu noul coronavirus.

Românii nu se tem că pot lua Covid-19 de pe banii cash

Un comunicat al Reveal Marketing Research arată că oamenii și-au shimbat mult obiceiurile, de la cele de consum la interacțiuni până la modalitățile de plată din vremea pandemiei.

ADVERTISEMENT

„Pentru a limita răspândirea noului coronavirus, este recomandată evitarea folosirii banilor în numerar atunci când oamenii efectuează plăți. Multe locații încurajează această practică, iar plata cu cardul este de preferat”, este precizat într-un comunicat de presă conform stiripesurse.ro.

Conform studiului, unul din doi români cred că banii cash nu contribuie la răspândirea virusului, în timp ce 29% susțin contrariul.

ADVERTISEMENT

Cei care cred că virusul se poate transmite prin cash sunt cei mai tineri dintre respondenți – milenialii fară partener – 36% . La polul opus se află 63% dintre tinerii profesioniști, urmați de peste jumătate dintre maturii fără partener (55%) – aceste segmente afirmă că folosirea banilor în numerar nu contribuie deloc la răspândirea virusului. Similar, aproximativ jumătate dintre familiile moderne (49%) și jumătate dintre cele tradiționale (51%) nu se așteaptă deloc că banii să influențeze în vreun fel transmiterea noului coronavirus”, susțin realizatorii studiului.

De asemenea, 55% dintre români vor să folosească tot mai puțin cash în viitor, în special familiile moderne (63%). 62% dintre pensionari le împărtășesc punctul de vedere.

ADVERTISEMENT

În schimb, o treime dintre români (33%) crede că va folosi la fel de mulți bani cash și în următorul an. Familiile tradiționale și tinerii profesioniști sunt la egalitate (aproximativ 40% ambele segmente) în ceea ce privește obieceiurile de plată – ei vor folosi la fel de mulți bani în numerar. Doar 2% dintre respondenți spun că vor utiliza în mai mare măsură cash-ul anul acesta, iar 10% au selectat răspunsul , întrebați despre obiceiurile lor de plată din anul următor”, mai arată rezultatele studiului.

Reveal Marketing Research este o companie de cercetare de piață full-service, specializată în marketing research, studii sociologice, customer insight, business strategy, market development.

Studiul a fost realizat prin metoda CAWI și au fost derulate 1011 interviuri online pe un eșantion reprezentativ în perioada 6-11 ianuarie. Marja de eroare a sondajului e de +/- 3%.

ADVERTISEMENT
Tags: