News

Românii trebuie să renunțe la sărbătorirea Crăciunului în această iarnă. Avertismentul lui Virgil Musta

25.10.2020 | 16:17
Romanii trebuie sa renunte la sarbatorirea Craciunului in aceasta iarna Avertismentul lui Virgil Musta
ADVERTISEMENT

Medicul Virgil Musta le transmite românilor să nu-și facă planuri de Crăciun, pentru că acestea sunt imposibile în „contextul epidemic actual”.

Șeful Secției de Boli Infecțioase 2 de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara a anunțat că românii nu ar trebui să-și facă planuri pentru sărbătorile de iarnă din cauza pandemiei de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Medicul timișorean pare extrem de pesimist atunci când vine vorba de situația generată de noul coronavirus în România.

Crăciunul nu va mai fi la fel în acest an în România

Situația de acum va avea efecte și de Crăciun. Vă spun sincer, dacă vom mai avea Crăciun depinde doar de noi. Pentru că, dacă nu scade simțitor rata de îmbolnăvire va fi foarte grav.

ADVERTISEMENT

Adică, sincer, Sărbătorile de Iarnă, sărbătorile în care teoretic trebuie ca familia să se strângă în jurul pomului de Crăciun, nu vor mai fi posibile în acest context epidemic. Nu de altceva, dar trebuie să ne protejăm pe noi și pe cei dragi nouă. Iar categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire nu pot fi expuse…

Așa că, dacă lumea nu respectă acum niște norme esențiale, de Crăciun, sau imediat după, pot avea surpriza să ajungă prin spital. Iar în spitale abia mai sunt locuri, situația este extrem de gravă”, a explicat Virgil Musta.

ADVERTISEMENT

Musta a povestit cum în spitalul pe care îl conduce, „Victor Babeș” din Timișoara, un pacient a primit șansa de a fi tratat la secția de Terapie Intensivă doar după ce un alt pacient a murit, eliberând astfel locul.

Totodată, Musta a dezvăluit că majoritatea medicilor sunt deprimați din cauza situației iscate, pentru că nu mai există locuri în spitale.

ADVERTISEMENT

„Au un mare stres că nu sunt locuri, se dau telefoane, nu sunt locuri, pacientul stă în salvare pentru că are nevoie de oxigen. Nu numai că sunt speriați, sunt deprimați”, a explicat Musta.

ADVERTISEMENT
Tags: