News

Românul care și-a văzut fiica în filmarea teroriștilor Hamas, prima reacție: ”Sper să fie o înțelegere”

Remus, românul care și-a văzut fiica în filmarea teroriștilor Hamas, a avut o primă reacție. Ce speranțe are acesta că își va mai vedea copila în viață.
31.10.2023 | 09:06
Romanul care sia vazut fiica in filmarea teroristilor Hamas prima reactie Sper sa fie o intelegere
Reacția lui Remus, românul care și-a văzut fiica în filmarea Hamas. Ce speranțe are acesta că o va mai vedea în viață. Sursa foto: X / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Românul care și-a văzut fiica în filmarea teroriștilor Hamas a avut o primă reacție în presa din țara noastră. Remus, tatăl lui Danielle, recunoaște că se teme că nu îşi va mai vedea niciodată toată familia.

Reacția lui Remus, românul care și-a văzut fiica în filmarea Hamas. Ce speranțe are acesta că o va mai vedea în viață

Luni, 30 octombrie, gruparea teroristă Hamas a difuzat o înregistrare video cu trei femei prezentate drept ostatice. Ele au fost răpite în atacul sângeros comis împotriva Israelului pe 7 octombrie.

ADVERTISEMENT

În centrul atenției acestei filmări este Danielle Aloni. Aceasta e fiica unui român care trăiește în Israel. În tragica zi de sâmbătă, 7 octombrie 2023, românca și fiica ei, de cinci ani, Emilia, se aflau în vizită la sora ei în kibbutzul Nir Oz, aproape de granița cu Fâşia Gaza.

Ele au trăit un coșmar când teroriștii au intrat în zonă. Cele două, împreună cu sora, nepoatele şi cumnatul Daniellei, au fost luate ostatice. Într-o reacție pentru presa din România, Remus, tatăl lui Danielle, spune că se se teme că nu îşi va mai vedea niciodată toată familia.

ADVERTISEMENT

Unica lui speranță este ca între statele implicate în medierea crizei să existe o înțelegere prin care toți cei răpiți să fie eliberați. ”Sper să fie o înțelegere împreună cu tot felul de state care se ocupă de asta ca să elibereze oamenii, cel puţin să elibereze femeile şi copiii.

Dacă nu se face asta înainte de a începe toată invazia asta pe teren (n.r. atacul terestru al Armatei Israeliene), n-am multe speranţe că o să mai putem să-i vedem în viaţă”, spune românul, pentru Observator News.

ADVERTISEMENT

Ce spune Danielle în filmarea celor de la Hamas. Reacția lui Benjamin Netanyahu

În filmarea video de luni, cele trei ostatice par să facă un apel la prim-ministrul Netanyahu. Îi cer acestuia să accepte un armistițiu și îl acuză că e responsabil de dezastrul din 7 octombrie.

Cea din centru, fiica românului, transmite mesajul: ”Bună ziua Bibi Netanyahu. Suntem în captivitatea Hamas deja de 23 de zile. Ieri a fost o conferință de presă cu familiile ostaticilor. Știm că ar fi trebuit să fie un armistițiu. Trebuia să ne eliberați pe toți.

ADVERTISEMENT

Ați făcut un angajament să ne eliberați pe toți. În loc să se întâmple asta, suntem noi pedepsiți pentru neglijența ta politică națională – pentru acea greșeală a ta din 7 octombrie. Pentru că acolo nu se afla armata, nu a venit nimeni, nimeni nu ne-a auzit”, spune Danielle.

În replică, pe platforma X, biroul premierului Netanyahu a acuzat ”propaganda psihologică crudă” a Hamas prin publicarea acestui videoclip. Netanyahu a scris și un mesaj în care spune că ”facem totul pentru a aduce acasă toate persoanele răpite”.

ADVERTISEMENT
Tags: