Life

Românul din Italia care a câștigat respectul orașului în care locuiește. Chiar primarul l-a lăudat: “Vrem să-i mulțumim public”

Un român a devenit celebru într-un oraș din Italia în care locuiește. Inclusiv primarul l-a lăudat pentru gestul său, care nu a putut trece observat nici de vecini.
25.02.2023 | 16:28
Romanul din Italia care a castigat respectul orasului in care locuieste Chiar primarul la laudat Vrem sai multumim public
Un român care locuiește în Italia a fost lăudat de primarul localității de reședință. Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Nu puțini sunt românii care au ales să plece în țări precum Italia, Spania, sau Marea Britanie pentru un trai mai bun. Aceasta este și povestea lui Dan Dumitru Ciobanu, un bărbat în vârstă de 44 de ani care a devenit celebru în orașul italian în care locuiește.

Românul care a câștigat respectul orașului din Italia în care locuiește

Dan Dumitru Ciobanu are 44 de ani și este originar din Flămânzi, județul Botoșani. Acesta locuiește în Italia din 2006, este căsătorit, are două fete născute în Italia și activează în domeniul construcțiilor. Deși trăiește de ani buni în străinătate însă, unele obiceiuri încă îl urmăresc.

ADVERTISEMENT

Iar asta s-a putut vedea recent, având în vedere gestul pe care Dan Dumitru Ciobanu l-a făcut pentru comunitatea sa. Bărbatul locuiește la Moliterno, în Basilicata și a ajuns să fie lăudat inclusiv de primarul localității respective pentru ceea ce a putut să facă.

Știm prea bine că vremea a fost schimbătoare în ultimele săptămâni, iar în Italia, în orașul în care românul locuiește, au avut loc ninsori puternice. Obișnuit probabil cu astfel de situații și în România, bărbatul și-a achiziționat o lopată nouă și a început să deszăpezească zona în care locuiesc mai multe persoane în vârstă.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Antonio Rubino, primarul localității menționate anterior, a transmis mulțumiri publice românului și l-a lăudat pentru inițiativa sa, dar și pentru spiritul civic de care a dat dovadă. Deși nimeni nu l-a rugat, românul a decis să faciliteze deplasarea bătrânilor din zonă.

Dan Dumitru Ciobanu, un exemplu pentru comunitatea din orașul său

„Dan Dumitru Ciobanu, în timpul ultimei ninsori, s-a înarmat cu o lopată și în cartierul său a deszăpezit alei de acces la casele bătrânilor, mașini blocate, străduțe. Fără să-i ceară cineva anume acest lucru, doar din spiri civic. Nu numai în fața casei sale. 

ADVERTISEMENT

A făcut-o în tăcere, dar vrem să-i mulțumim în mod public lui și tuturor cetățenilor care i-au ajutat pe cei care nu au avut puterea să deszăpezească. Împreună cu acel cetățean care a dat zăpada cu lopata de pe toate treptele bisericii”, se arată în mesajul transmis de primar pe pagina personală de Facebook.

Edilul din orașul în care locuiește Dan Dumitru Ciobanu a mai precizat că gestul făcut de român reprezintă puterea unei întregi comunități. Totodată, Antonio Rubino a mai ținut să precizeze că bărbatul este un adevărat exemplu pentru Moliterno, având în vedere inițiativa pe care a avut-o.

ADVERTISEMENT

”Cred că este corect să vă mulțumesc public pentru că sunteți un bun exemplu pentru Moliterno!”, a mai adăugat primarul italian, care a publicat și câteva imagini cu Dan Dumitru Ciobanu, în timp ce acesta deszăpezea drumurile.

Menționăm că în timp ce unii români pleacă în Italia cu gândul la un trai mai bun, lucrurile funcționează și invers. Spre exemplu, un italian a decis să renunțe la viața din peninsulă și s-a mutat în România, unde a început o afacere de mare succes. 

ADVERTISEMENT
Tags: