Fotbal international

Romario Benzar, acuzat de Gigi Becali pentru viaţa extrasportivă. “I-a atras atenţia şi Meme Stoica”

17.08.2018 | 08:51
Romario Benzar acuzat de Gigi Becali pentru viata extrasportiva Ia atras atentia si Meme Stoica
ADVERTISEMENT

Romario Benzar a fost unul dintre eroii calificării lui FCSB în play-off-ul Europa League, dar finanţatorul clubului, Gigi Becali, s-a luat de el, acuzându-l pentru viaţa extrasportivă. Benzar a fost omul care a provocat penalty-uldin din care FCSB a deschis scorul în returul cu Hajduk Split şi, mai ales, a dat acea centrare extraordinară din minutul 93, când a aşezat balonul pe fruntea lui Gnohere pentru golul calificării. Benzar este şi principalul candidat la echipa naţională pentru postul de fundaş dreapta, fiind apreciat pentru faptul că are un substanţial aport ofensiv, aşa cum o făcea în vremea Generaţiei de Aur Dan Petrescu.

Cu toate acestea, principalul finanţator al roş-albaştrilor, Gigi Becali, are multe să îi reproşeze jucătorului cu prenumele unui celebru fotbalist brazilian din anii 90 ai secolului trecut, reproşuri care au drept ţintă viaţa extrasportivă a lui Benzar.

ADVERTISEMENT

Romario Benzar, acuzat de Gigi Becali pentru viaţa extrasportivă. Şi Ilie Dumitrescu îi aduce reproşuri

”S-a luat și MM de el. Păi, bine dom’ne, ești cel mai bun în pregătire, cel mai bun. Mi-a zis MM, ’Gigi, nu se poate așa ceva, e cel mai tare, n-a avut România un așa fundaș dreapta ca el’.
Și când a venit și a început sezonul…. nu a mai jucat la fel, nu a mai avut astfel de evoluții.”

Zilele trecute, înaintea returului cu Hajduk, Benzar a fost criticat și de Ilie Dumitrescu, la un post de televiziune. Nu știu ce se întâmplă cu Benzar. Pe faza defensivă își face treaba, dar pe faza ofensivă nu mai e Benzar pe care îl știam. Sunt probleme la Benzar. Și când nu ești sub presiune, la o lovitură liberă, când trebuie să dai o centrare, dai în primul adversar. Eu chiar țin la acest copil, dar nu știu ce se întâmplă cu el

ADVERTISEMENT

Toţi jucătorii veniţi de la Academia lui Hagi au intrat în gura lui Gigi Becali

Romeo Benzar este unul dintre jucătorii care au ajuns la FCSB pe filiera naş-fin adică Gică Hagi – Gigi Becali, produs al Academiei de la Ovidiu, aşa cum mai sunt sub comanda lui Nicolae Dică şi Florin Tănase, Florinel Coman, Mihai Bălaşa şi Dragoş Nedelcu. Benzar s-a remarcat încă din momentul în care a ajuns la FCSB prin constanţa evoluţiilor, care l-au propulsat apoi şi la echipa naţională. Aceste nemulţumiri ale lui Gigi Becali şi ale lui Ilie Dumitrescu par a se referi strict la ultima perioadă, pentru că Benzar nu a făcut până acum subiectul criticilor principalulului finanţator de la FCSB, fiind considerat un jucător serios, cu o viaţă extrasportivă decentă.

Benzar, acuzat de Gigi Becali pentru viață extrasportivă. Benzar este numărul 1 pe postul de fundaş dreapta şi la echipa naţională. Foto, în tricoul echipei naţionale
Benzar, acuzat de Gigi Becali pentru viață extrasportivă. Benzar este numărul 1 pe postul de fundaş dreapta şi la echipa naţională

Interesant este că nici unul dintre produsele Academiei Hagi ajunse în curtea FCSB nu au scăpat de atacurile lui Gigi Becali, iar Benzar era singurul care până acum nu intrase în gura sa. Înaintea sa fuseseră luaţi la ţintă Mihai Bălaşa, pînă la meciul tur de la Split, când Becali l-a lăudat, Florin Tănase, Dragoş Nedelcu şi, mai ales, Florinel Coman, dar şi despre acesta Becali şi-a schimbat păererile în urma evoluţiilor de calitate din ultimele săptămâni. Benzar este în mod evident soluţia cea mai bună şi pentru echipa naţională pe postul de fundaş dreapta, neexistând momentan variante de schimb de calitate în fotbalul românesc şi cu siguranţă va fi în primul unsprezece şi pe 7 şi 10 septembrie, la primele două meciuri ale României în grupele Ligii Naţiunilor, contra Muntenegru şi Serbiei.

ADVERTISEMENT