Fotbal international

Ronaldinho s-a transformat în om de afaceri. Câți bani a făcut după ieșirea din închisoare

04.01.2021 | 13:35
Ronaldinho sa transformat in om de afaceri Cati bani a facut dupa iesirea din inchisoare
Ronaldinho s-a transformat în om de afaceri. Câți bani a făcut după ieșirea din închisoare. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Totul e bine când se termină cu bine. Ronaldinho a început groaznic 2020, dar a terminat anul în forță. Brazilianul a dat lovitura pe plan financiar.

As.com a analizat afacerile pe care fostul Balon de Aur le-a făcut după ce a stat timp de 171 de zile în închisoare și a petrecut cinci luni de arest la domiciliu, în Paraguay, împreună cu fratele său, după ce ambii au fost prinși cu pașapoarte false.

ADVERTISEMENT

Ronaldinho și-a încheiat cariera în 2015, în Brazilia, acolo unde a îmbrăcat de șapte ori tricoul lui Fluminense.

Ronaldinho s-a făcut om de afaceri. Brazilianul a făcut avere după ce a ieșit din închisoare

Deși a fost arestat, Ronaldinho nu a suferit deloc din punct de vedere imaginii pe care și-a construit-o de-a lungul carierei de fotbalist. Ba mai mult, fostul playmaker brazilian a câștigat enorm de pe urma campaniilor publicitare, din care a strâns cinci milioane de reali brazilieni, echivalentul a 800 de mii de euro.

ADVERTISEMENT

La doar o lună după ce s-a întors în țara natală, Ronaldinho s-a deplasat la Belo Horizonte și a fost declarat cetățean de onoare. Fosta vedetă de la PSG, FC Barcelona sau AC Milan a primit o ofertă de a promova noua arenă a lui Atletico Mineiro, echipă cu care a cucerit Copa Libertadores în 2013.

Între timp, Ronaldinho a deschis și un studio de muzică și a filmat un videoclip pentru formația Recayd Mob și rapperul Djonga, care a făcut senzație pe YouTube, strângând un milion de vizualizări în numai o săptămână.

ADVERTISEMENT

„Joga bonito”, în afaceri cu băuturi alcoolice și jocuri video

Balonul de Aur din 2005 e campion și când vine vorba de băuturi alcoolice. Ronaldinho a lansat un gin organic, „R-ONE”, la scurt timp după ce a făcut campanie de promovare propriei mărci de vinuri, „Vinul campionilor”.

Mai mult, brazilianul a făcut campanii de marketing pentru o casă de pariuri și pentru o aplicație de travelling și a promovat cele două jocuri video de fotbal Pro Evolution Soccer și FIFA și și-a creat propria echipă, „R10 Team”.

ADVERTISEMENT

În 2021, Ronaldinho vrea să își facă debutul în cinematografie. Brazilianul are de gând să lanseze un film despre cariera sa fotbalistică, în care a reușit să câștige numeroase trofee importante, precum UEFA Champions League, Copa Libertadores sau Cupa Mondială.

 

ADVERTISEMENT
Tags: