Dacă ai rămas în pană de idei pentru perioada de post, te poți baza pe următoarea rețetă de roșii umplute cu orez. Este gata rapid, ai nevoie de doar câteva ingrediente și toată familia va iubi acest preparat.
În această perioadă creștinii țin postul Crăciunului, dar rețetele clasice devin plictisitoare la un moment dat. În plus, produsele care se găsesc în comerț nu sunt mereu recomandate de specialiști, ba chiar unele sunt considerate dăunătoare.
Astfel că, dacă nu știi ce să mai gătești, poți încerca următoarea rețetă de roșii umplute cu orez. Cantitățile sunt ideale pentru o masă în familie, iar cei prezenți la masă vor iubi acest preparat, mai ales dacă obișnuiesc să mănânce roșii.
Combinația de ingrediente este una cu adevărat delicioasă, iar crusta care se formează face totul cu atât mai bun. În plus, nu ai nevoie să petreci foarte mult timp în bucătarie.
Astfel, vei avea nevoie de 6 roșii mari, 1 cană de orez brun sau orez alb, 1 ceapă medie, 2 căței de usturoi, 1 ardei gras, 1/2 cană de mazăre, 1/2 cană de porumb fiert, 1/4 cană de ulei de măsline și 1 linguriță de cimbru uscat.
Mai sunt necesare pentru rețeta de roșii umplute cu orez și: 1 linguriță de busuioc uscat, sare și piper, oțet balsamic pentru stropit (opțional), iar dacă dorești să le decorezi, poți folosi frunze proaspete de busuioc pentru decor.
Pașii de preparare sunt și ei foarte simpli. Spală roșiile și taie-le capacul în partea de sus. Folosindu-te de o linguriță, scoate pulpa și păstreaz-o într-o farfurie. Dar ai mare grijă să rămână intactă coaja.
Într-o tigaie mică, pune uleiul de măsline, iar când se încinge adaugă ceapa și usturoiul tăiate fin. Călește-le până când devin moi și aurii, pentru ca rețeta de roșii umplute de post să iasă ca la carte.
După, este momentul să adaugi în cratiță și ardeiul gras tăiat cubulețe. Ține pe foc încă 2-3 minute, apoi pune mazărea și pulpa de roșii tăiată. Condimentează cu sare, piper, cimbru și busuioc și fierbe totul la foc mic până când legumele sunt moi.
Într-un vas încăpător amestecă orezul fiert cu amestecul obținut anterior și umple roșiile cu această compoziție. Roșiile umplute cu orez se pun într-o tavă și se coc timp de 20-25 de minute, până când sunt moi, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Se pot stropi cu puțin oțet balsamic înainte servire și poate fi folosit busuioc pentru decor.