Sport

Rudiger, înger și demon pentru Real Madrid în sfertul cu Manchester City. Notele jucătorilor

Antonio Rudiger a fost înger și demon pentru Real Madrid. Fundașul german a greșit grav la golul lui Manchester City, dar a transformat penalty-ul decisiv
18.04.2024 | 01:29
Rudiger inger si demon pentru Real Madrid in sfertul cu Manchester City Notele jucatorilor
Rudiger, înger și demon pentru Real Madrid în sfertul cu Manchester City. Notele jucătorilor. FOTO: Twitter Real Madrid
ADVERTISEMENT

Real Madrid a obținut o calificare puțin probabilă în semifinalele UEFA Champions League. „Galacticii” au scos-o în sferturi pe campioana en-titre, Manchester City. Antonio Rudiger a fost înger și demon pentru spanioli.

Antonio Rudiger, înger și demon în Manchester City – Real Madrid

Real Madrid era cotată cu șansa a doua la calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, acolo unde va da piept cu Bayern Munchen. După 3-3 la Madrid, echipa lui Carlo Ancelotti a remizat și pe Etihad, la capătul unui meci dominat de englezi.

ADVERTISEMENT

Totuși, Real a început mai bine meciul din Anglia și a deschis rapid scorul. Rodrygo a punctat în minutul 12. Reușita brazilianului i-a enervat pe „cetățeni”, care s-au dus peste adversar și au forțat golul egalizator.

Kevin De Bruyne a marcat cu un sfert de oră înainte de finalul timpului regulamentar, cu largul concurs al lui Antonio Rudiger. Superstarul belgian a profitat de respingerea greșită a stoperului german și a făcut 1-1.

ADVERTISEMENT

După golul lui De Bruyne, Real Madrid a mai contat foarte puțin în atac. De fapt, englezii au avut posesia atât în timpul regulamentar, 65%, cât și în extra time, 61%. Cu toate acestea, chiar dacă n-a trans niciun șut pe poartă în a actul secund și în reprizele de prelungiri, Real s-a calificat la loviturile de departajare.

Eroul „galacticilor” a fost nimeni altul decât Antonio Rudiger, cel care a transformat penalty-ul decisiv. Conform jurnaliștilor de la Radio Marca, acesta a fost primul penalty executat vreodată de german, care nu a bătut nici măcar când era junior.

ADVERTISEMENT

Culmea, Real Madrid a fost prima echipă care a ratat la loteria penalty-urilor, prin Modric. Manchester City n-a profitat nici de acest lucru, iar Bernardo Silva și Kovacic l-au făcut mare pe Lunin.

Ce note au primit jucătorii și cine a fost omul meciului

De altfel, portarul ucrainean a fost desemnat cel mai bun jucător de pe teren. A primit cea mai mare notă din partea site-ului Flashscore, 9.3. La polul opus, dintre jucătorii care au jucat de la început până la sfârșit, s-a aflat Kyle Walker, notat cu 6.3. Intrați în prelungiri, Kovacic și Stones au fost singurii jucători din meci care nu au primit nicio notă.

ADVERTISEMENT

Notele jucătorilor de la Manchester City

  1. De Bruyne 8.7
  2. Rodri 8.3
  3. Silva 7.8
  4. Akanji 7.5
  5. Doku 7.4
  6. Grealish 7.2
  7. Foden 7.1
  8. Gvardiol 7.0
  9. Haaland 6.9
  10. Ederson 6.7
  11. Dias 6.5
  12. Walker 6.3

Notele jucătorilor de la Real Madrid

  1. Lunin 9.3
  2. Rodrygo 7.8
  3. Valverde 7.5
  4. Camavinga 7.4
  5. Carvajal 7.4
  6. Rudier 7.3
  7. Nacho 7.3
  8. Bellingham 7.3
  9. Vinicius 7.2
  10. Kroos 6.9
  11. Mendy 6.8
  12. Diaz 6.6
  13. Modric 6.4
  14. Lucas 6.3
  15. Militao 6.2

Real Madrid, cea mai decorată echipă din istoria UEFA Champions League, cu 14 astfel de trofee, mai are un singur hop de trecut ca să se lupte pentru „La decimoquinta”. Spaniolii vor da piept în semifinale cu Bayern Munchen. Meciul tur e programat în Germania, pe 30 aprilie/1 mai, în timp ce manșa secundă va avea loc pe 7/8 mai.

ADVERTISEMENT