Fotbal intern

Rufo Collado, interviu pentru Fanatik: ”Dacă nu vin banii, atunci nimic nu are sens!” Când ar putea pleca de la Dinamo. Exclusiv

30.11.2020 | 14:42
Rufo Collado interviu pentru Fanatik Daca nu vin banii atunci nimic nu are sens Cand ar putea pleca de la Dinamo Exclusiv
ADVERTISEMENT

Rufo Collado este numărul doi în proiectul spaniolilor de la Dinamo. El a fost omul trimis cu cinci săptămâni înainte de a fi preluat clubul să sondeze piața și ulterior a fost numit directorul sportiv al ”câinilor”. În această perioadă, în primă fază, el a fost apreciat pentru transferurile reușite, printre care Borja Valle sau Aleix Garcia, dar ulterior i s-a pus în cârcă faptul că au venit pe niște salarii astronomice pentru Liga 1, care ar putea duce clubul direct în faliment în lipsa banilor promiși din Spania.

Luni, conform informațiilor FANATIK o parte dintre liderii acționarilor din Program DDB, care au venit să-i încurajeze pe jucători și să le transmită când vor încasa primele de joc pentru meciul cu Viitorul din Cupă, i-au transmis un mesaj scurt lui Rufo Collado: ”Îți dăm noi bani de avion dacă nu ai, numai să iei prima cursă mâine spre Madrid”. Directorul sportiv s-a făcut că nu înțelege în engleză și a plecat din calea lor.

ADVERTISEMENT

Rufo Collado îi acuză pe aceștia că vor controlul total al clubului, dar spune el că nu vor reuși. Pe de altă parte, admite că dacă banii nu vin, ar putea pleca toți de la Dinamo, inclusiv jucătorii aduși de el, care dacă-și depun memorii și li s-ar plăti până la finalul contractului salariile, clubul ar fi foarte aproape de faliment!

Rufo Collado, interviu pentru Fanatik: ”Dacă nu vin banii, atunci nimic nu are sens!”

Ce s-a întâmplat astăzi?

– Nimic special. Un grup de suporteri puțin nervoși mi-au spus să iau primul avion spre Madrid, nimic mai mult. Doar asta. Aici sunt multe interese ale galeriei și se înșeală în privința mea. Este clar că sunt întârzieri ale salariilor, dar eu sunt director sportiv. Sunt foarte mândru de echipa pe care am construit-o, foarte mândru. Ca bază a clubului în prezent dar și pentru viitor. Dar eu nu sunt investitor, nu sunt responsabil cu plățile, asta trebuie să o facă Fondul de Investiții, eu sunt director sportiv și echipa pe care am construit-o începe să-și arate valoarea.

ADVERTISEMENT

Dar tu ai vorbit cu Pablo despre situația asta de la echipă și despre ce se întâmplă în România din cauza faptului că el nu a trimis niciun ban?

– Da, el cunoaște foarte bine. Fondul de Investiții a fost de asemenea informat despre situația de la Dinamo. Așa că vom aștepta până miercuri, pentru că azi și mâine sunt sărbători în România și banca este închisă, vom vedea abia miercuri dacă intră sau nu banii trimiși (n.r. 1,5 milioane de euro).

ADVERTISEMENT

”Eu sunt cu jucătorii până la moarte, dar sunt un simplu angajat”

Și dacă nu intră banii nici miercuri?

– Trebuie să așteptăm până miercuri, vorbim atunci. Eu sunt director sportiv, mi-am făcut treaba, mă simt mândru de echipa pe care am construit-o și de relațiile pe care le avem acum cu FRF și cu Liga Profesionistă de Fotbal, care înainte să vin au fost un dezastru și de care m-am ocupat eu personal.

Dar nu este dificil pentru tine, având în vedere că ai adus aici niște jucători care se plâng zi de zi că sunt neplătiți atât în presa spaniolă, cât și în vestiar?

ADVERTISEMENT

– Eu nu sunt responsabil. Eu sunt cu ei în aceeași situație, sunt doar un angajat. Da, ei vorbesc cu mine, nu cu Pablo. Eu sunt cu jucătorii până la moarte. Doar că tema sportivă și tema economică sunt diferite.

Și din punct de vedere sportiv cum ți se pare acum echipa?

– Are potențial să termine între primele 3. Am spus-o asta din primul moment. Dar au fost multe lucruri care ne-au scos din ritm.

Ai un mesaj pentru fanii lui Dinamo?

– Da, că mă simt foarte mândru de echipa pe care am construit-o și care va fi baza pentru prezent și viitor.

”Dacă nu vin banii, nu are niciun sens să mai rămână nimeni aici”

Rufo, dar dacă nu vor veni banii, este adevărat că mulți jucători vor pleca de la Dinamo?

– Bine, dacă nu vin banii, nu are niciun sens să mai rămână nimeni aici. Nu ar mai exista niciun sens pentru a fi venit eu sau ceilalți care au venit. Dar una este să fie întârzieri și alta să nu fie bani deloc. Dar este injust să fiu eu responsabil pentru tema economică. Îi înțeleg pe suporteri că sunt înfuriați de ceea ce se întâmplă, dar există și interese de a prelua controlul clubului și asta le transmit eu că va fi imposibil să reușească.

Cu toate acestea suporterii sunt singurii care au contribuit cu bani și vor plăti prime către jucători pe care chiar tu i-ai adus…

– Eu nu vreau să intru în polemică nu nimeni. Eu sunt director sportiv, am construit o echipă care în ultimele două săptămâni și-a arătat potențialul, dar pe tema financiară eu sunt un nimeni, un simplu angajat.

Ok, dar tema financiară produce multe probleme la echipă…

– Da, este adevărat. Dar pentru asta trebuie să vorbești cu cel responsabil pentru situația asta.

”Cosmin Contra continuă și depinde de rezultate”

Și dacă nu vin banii este posibil să pleci și tu?

– Vom aștepta până miercuri și apoi vorbim.

Dar cu Cosmin Contra ce relație ai?

– Eu merg în fiecare zi la antrenamente și vorbesc cu Cosmin Contra. Dacă el nu vorbește, asta este problema lui. Eu până în ultima zi în care va rămâne la Dinamo o să-i port maxim respect.

El va continua sau nu la Dinamo?

– Păi pe tema sportivă totul va depinde de rezultate și de ce arată echipa pe teren. Acum el a fost la antrenament. Dacă nu ar fi continuat, nu ar fi venit. Eu o să-l respect până în ultima zi, chiar dacă nu sunt de acord cu declarațiile pe care le dă el.

ADVERTISEMENT