Life

Rugăciunea care te scapă de necazuri. Arsenie Boca a explicat de ce trebuie zisă de şapte ori

Ce rugăciune să spui ca să scapi de necazuri. Părintele Arsenie Boca o rostea în perioada vieții sale de șapte ori. Care este motivul?
18.02.2023 | 17:11
Rugaciunea care te scapa de necazuri Arsenie Boca a explicat de ce trebuie zisa de sapte ori
Rugăciunea este cunoscută de lumea întreagă. Sursa foto: Doxologia
ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, oamenii au apelat la rugăciune atunci când în calea lor s-au ivit necazuri, mai ales unele extrem de dificile. În perioada vieții sale, Sfântul Părinte Arsenie Boca obișnuia să rostească de șapte ori una dintre cele mai puternice rugăciuni din toate vremurile.

Rugăciunea pe care să o spui de șapte ori. Sfatul Părintelui Arsenie Boca

Rugăciunea la care facem referire a fost spusă pentru prima oară de către Iisus Hristos oamenilor, învățându-i cum să-i ceară Lui Dumnezeu împlinirea dorințelor lor, când se simțeau neputincioși și nu numai. Este vorba despre ”Tatăl Nostru”.

ADVERTISEMENT

Profesorul Constantin Dulcan, medic neurolog și psihiatru, a mărturisit în cadrul unui interviu că el respectă îndemnul Părintelui Arsenie Boca, conform căruia ”Tatăl Nostru” trebuie spusă de șapte ori, atunci când te confrunți cu o situație din care simți că nu mai ai scăpare.

”Arsenie Boca sfătuia că ori de câte ori vrei ceva, să rezolvi ceva, să spui de şapte ori ”Tatăl Nostru”. Și eu o fac pe degete de multe ori. Trebuie să-i mulțumiți lui Dumnezeu în fiecare secundă că trăiți.

ADVERTISEMENT

Un profesor american spunea că în fiecare oră să ai zece secunde tăcere, de liniște, în care să te regăsești și să mulțumești lui Dumnezeu”, a detaliat Constantin Dulcan, într-un interviu pentru postul Antena 3 CNN.

Multe persoane atrag necazurile, tristețea și bolile în soarta lor din cauza gândurilor negative, a mai transmis medicul neurolog. Drept urmare, acestea trebuie transformate în gânduri pozitive, căci optimismul contribuie la prosperitatea și fericirea destinului propriu.

ADVERTISEMENT

”Evitați toată viață tristețea! Necazurile înseamnă moartea, boală. Optimismul înseamnă viață. Dumnezeu nu ne vrea triști, ci că El, cu bună dispoziție. Cei ce au fost în moarte clinică au povestit apoi că niciodată nu au fost pe pământ să simtă o iubire atât de copleșitoare că acolo, aproape de lumina. Asta înseamnă să speri, să nu disperi”, a mai declarat reputatul medic neurolog.

Cum funcționează rugăciunea asupra omului

Tot prof. doc. Constantin Dulcan mai explică faptul că în urma unor studii efectuate la Harvard s-a ajuns la concluzia că oamenii care se roagă se vindecă mai rapid de o boală, decât cei care nu fac asta. De asemenea, rugăciunea devine mai puternică dacă este rostită de cât mai multe persoane.

ADVERTISEMENT

” (…) S-au făcut experiențe la Harvard. Se iau 10 oameni cu insuficienţă cardiacă X, alți 10 în alt lot, cu aceeași boală. Pentru unii se roagă, pentru alții nu. Iar cei pentru care se roagă oamenii se vindecă mai repede. S-au făcut experimente! Pentru că ei trimit un câmp de energie unei entități. Și să faci un om să râdă și să fie fericit înseamnă să i-L dai lui Dumnezeu”, a mai transmis Constantin Dulcan.

ADVERTISEMENT