Sport

Cine este rugbistul român suspect de Omicron! Sportivul avea schema completă de vaccinare. Exclusiv

FANATIK a aflat cine este rugbistul român care a fost depistat pozitiv cu COVID 19 și ar putea fi infectat cu noua tulpină africană, Omicron! Acesta avea toată schema de vaccinare completă, inclusiv booster-ul efectuat.
01.12.2021 | 21:55
Cine este rugbistul roman suspect de Omicron Sportivul avea schema completa de vaccinare Exclusiv
ADVERTISEMENT

Ovidiu Cojocaru, jucător de echipă națională, marcator a două eseuri în ultimul meci al „stejarilor” cu Țările de Jos este rugbistul formației din Baia Mare testat pozitiv cu COVID.

Sportivul este internat în prezent la Spitalul Județean. Ovidiu a fost testat în Africa de Sud, iar rezultatul a fost negativ, fiind testat ulterior și în București, dar și în Baia Mare.

ADVERTISEMENT

Cine este rugbistul român infectat cu Omicron

Ovidiu Cojocaru rugbistul român infectat cu COVID, venise cu echipa din Africa de Sud, iar la testul efectuat aseară, pe aeroportul din Baia Mare, a fost confirmat ca fiind infectat cu Corona.

El ar fi trebuit să joace finala Cupei României contra echipei din Timișoara, însă mai mult ca sigur partida nu se va mai putea desfășura, ținând cont că a intrat în contact și cu alți jucători.

ADVERTISEMENT

Mai există o singură șansă ca meciul să se joace, dacă sportivul va ieși negativ la următorul test pe care îl va face peste opt zile și dacă restul coechipierilor nu se vor pozitiva între timp.

Cea mai mare necunoscută o vom afla abia mâine, când, după analiza testului, se va putea stabili dacă Ovidiu Cojocaru este primul român înregistrat oficial ca infectat cu varianta Omicron a temutului virus COVID 19!

ADVERTISEMENT

Interesant este că Ovidiu Cojocaru era vaccinat cu schema completă, inclusiv cu booster-ul. Culmea, în lotul băimărenilor sunt cinci jucători care au refuzat să se vaccineze, dar toți au ieșit negativi la testele efectuate, cel puțin pentru moment!

Unde este carantinată echipa

După ce s-a întors din Africa de Sud, acolo unde se află epicentrul noii tulpini Omicron, considerată de specialiști extrem de contagioasă,  echipa a fost carantinată la pensiunea „Două veverițe”, o cabană maramureșeană  aflată într-o pădure.

ADVERTISEMENT

Joi se va lua o decizie în privința disputării meciului cu Timișoara, însă bănănțenii refuză să mai amâne meciul, partida fiind reprogramată deja o dată, în luna noiembrie.

Și Baia Mare a refuzat în trecut niște amânări ale meciurilor cu Timișoara, atunci când adversarii au avut probleme, iar acum, în replică, aceștia nu vor să audă de o altă amânare a confruntării.

Varianta tot mai des vehiculată în lumea rugby-ului este că Timișoara va câștiga la „masa verde”, însă acest lucru contează mai puțin în contextul pandemic actual, mai ales după apariția noii tulpini Omicron.

  • 25 de ani are Ovidiu Cojocaru
ADVERTISEMENT