News

Rusia avertizează Bulgaria să nu trimită armament Ucrainei. Mesajul autorităților ruse

Autoritățile ruse continuă să dea avertismente țărilor care trimit echipament militar Ucrainei. Și Bulgaria a intrat în vizorul Rusiei, fiind avertizată să nu trimită armament ucrainenilor
18.03.2022 | 08:47
Rusia avertizeaza Bulgaria sa nu trimita armament Ucrainei Mesajul autoritatilor ruse
Rusia avertizează Bulgaria să nu trimită arme Ucrainei. sursă foto: colaj Fanatik / hepta.ro
ADVERTISEMENT

Bulgaria a intrat în vizorul Rusiei. Autoritățile de la Moscova au dat un avertisment vecinilor noștri bulgari să nu trimită armament Ucrainei, deoarece acest lucru ar duce și mai mult la deteriorarea relațiilor bilaterale.

Rusia avertizează Bulgaria să nu trimită armament Ucrainei

Chiar înaintea vizitei oficiale a șefului Pentagonului în Bulgaria, Rusia a dat, joi, un avertisment vecinilor noștri bulgari să nu trimită armament Ucrainei dacă vor ca relațiile bilaterale între Sofia și Moscova să rămână ca până acum.

ADVERTISEMENT

“Aş vrea să îi avertizez pe oficialii bulgari că furnizarea de armament şi muniţie, inclusiv de origine sovietică, naţionaliştilor ucraineni este improbabil să aducă optimism în dialogul bilateral, care oricum este deja deteriorat în acest moment”, a declarat ambasadorul Rusiei în Bulgaria, Eleonora Mitrofanova, scrie Associated Press.

Guvernul Bulgariei ezită să trimită arme Ucrainei, conform unor surse oficiale citate de presa de la Sofia. În schimb, Bulgaria oferă asistenţă umanitară Ucrainei, primind refugiaţi ucraineni, în principal de etnie bulgară.

ADVERTISEMENT

Rusia avertizează din nou țările care trimit arme Ucrainei

Bulgaria nu este singura țară care a primit un avertisment din partea Rusiei. Autoritățile de la Moscova atrage atenția tuturor statelor care intenționează să ajute Ucraina prin trimiterea de armament.

Nu puține sunt țările care au decis să ajute Ucraina, atât prin primirea refugiaților săi, cât și prin trimiterea de provizii civililor, dar și de arme și echipament militar. Ultimul tip de ajutor, cel puțin, nu este prea bine văzut de autoritățile ruse.

ADVERTISEMENT

Întrebată ce crede despre faptul că Bratislava ar fi autorizat trimiterea în Ucraina a unor sisteme antiaeriene de fabricaţie sovietică, reprezentanta Ministerului Afacerilor Externe din Rusia, Maria Zaharova, a avut o reacție răspicată.

“Dacă se adoptă această decizie, şi acest lucru este valabil nu doar pentru Slovacia, ci şi pentru alte ţări, îşi creează singure probleme…Și-o fac cu mâna lor”, a declarat Maria Zaharova, scrie EFE.

ADVERTISEMENT