News

Rusia trimite sâmbătă la Bucureşti un avion din escadrila sa specială. Care este misiunea aeronavei în România

Rusia trimite sâmbătă la Bucureşti o aeronavă specială, deși există o interdicție de zbor în țările membre ale UE. Care este motivul?
30.06.2023 | 18:00
Rusia trimite sambata la Bucuresti un avion din escadrila sa speciala Care este misiunea aeronavei in Romania
Rusia trimite sâmbătă la Bucureşti un avion din escadrila sa specială. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Rusia trimite sâmbătă la Bucureşti un avion din escadrila sa specială, deși are interdicție de zbor în statele membre UE. Este vorba de o aeronava de tip Ilyushin IL-96, cu numărul de înmatriculare RA-96017.

Rusia trimite sâmbătă la Bucureşti un avion din escadrila sa specială

Excepția este făcută pentru a fi repatriați 11 dintre angajații Ambasadei de la București. Amintim că pe 8 iunie, România a luat decizia de a informa Rusia că trebuie să reducă personalul diplomatic și tehnico-administrativ pe teritoriul țării noastre.

ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe preciza că numărul angajaților la Ambasada Moscovei din București trebuie să fie același sau la un nivel similar de cel al „reprezentării diplomatice și tehnico-administrative a României în Federația Rusă”.

Prin urmare, numărul angajaților din România va fi redus cu 51 de poziții. Vorbim de 21 de posturi de diplomat și 30 de poziții din sectorul tehnico-administrativ. Decizia privind posturile reduse și angajații care pleacă din țara noastră aparține Moscovei.

ADVERTISEMENT

„Ministerul Afacerilor Externe informează că, din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, ambasadorul Federației Ruse la București a fost informat astăzi, 8 iunie 2023, în cadrul unei întrevederi cu secretarul de stat pentru afaceri strategice, asupra deciziei autorităților române de a reduce personalul diplomatic și tehnico-administrativ al Federației Ruse în România prin limitarea numărului acestuia la un nivel apropiat de cel al reprezentării diplomatice și tehnico-administrative a României în Federația Rusă”, comunica MAE la data de 8 iunie.

Ce spun specialiștii despre aterizarea aeronavei la București

Autoritățile din România au punctat faptul că Rusia trebuie că respecte limitările fiecărei categorii. Moscova a fost nevoită să răspundă solicitării MAE (Ministerului Afacerilor Externe din România) în cel mult treizeci de zile.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, o aeronava din Rusia va ateriza, sâmbătă, la București. 11 dintre diplomații Moscovei vor fi repatriați. Potrivit specialiștilor, zborul va fi urmărit și controlat, dar cel mai probabil nu vor exista probleme în urma acestui eveniment.

„În situația în care Federația Rusă are interdicție de zbor în Uniunea Europeană, astfel de aprobări se dau la cel mai înalt nivel și sunt justificate strict de o astfel de conjunctură, pentru retragerea unui personal special, diplomatic în acest caz.

ADVERTISEMENT

Aceste zboruri sunt urmărite și vor fi controlate din zona de responsabilitate. Nu cred că vor fi probleme deosebite. Să nu uităm că astfel de zboruri au avut loc în ultima perioadă, nu numai în Europa, ci și în Statele Unite.”, a transmis generalul Cristian Barbu, potrivit Antena 3.

 

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!