News

Răspunsul Rusiei la cererea României de a-şi înjumătăţi personalul din Ambasada de la Bucureşti. Moscova a reacţionat dur

Răspunsul Rusiei la cererea României de a trimite acasă 40 de angajați ai Ambasadei de la București. Ce a transmis purtătorul de cuvânt Zarahova
09.06.2023 | 11:36
Raspunsul Rusiei la cererea Romaniei de asi injumatati personalul din Ambasada de la Bucuresti Moscova a reactionat dur
Răspunsul Rusiei la cererea României de a-şi înjumătăţi personalul din Ambasadă. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Răspunsul Rusiei la cererea României de a-şi reduce personalul din Ambasada de la Bucureşti. Moscova a transmis că vede această decizie drept un „act ostil” și că va răspunde demersului României.

Răspunsul Rusiei la cererea României de a-şi reduce personalul din ambasada de la Bucureşti

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a precizat că această mișcare va duce la o degradare și mai accentuată a relațiilor bilaterale dintre București și Moscova.

ADVERTISEMENT

„Considerăm această decizie ca fiind un alt act ostil ce duce la degradarea şi mai mult a relaţiilor bilaterale care, ca urmare a eforturilor Bucureştiului, se află deja într-o stare deplorabilă.

Încercarea de a justifica astfel de acţiuni cu acuzaţii false la adresa Rusiei din cauza operaţiunii sale militare speciale este ipocrită, reflectă sprijinul imoral al României pentru regimul nazist de la Kiev şi contribuie la prelungirea conflictului din Ucraina şi la creşterea numărului de victime şi distrugeri. Demersul românesc nu va rămâne fără răspuns. Măsuri specifice vor fi anunţate în timp util”, a transmis Zaharova, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

40 de angajați de la Ambasada din București vor pleca

Amintim că autoritățile române l-au informat pe ambasadorul Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin, că va trebui să reducă numărul posturilor din România. Vorbim de 21 de poziții de diplomat și 30 ale angajaților din departamentul tehnico-administrativ.

Totodată, personalul aflat efectiv la post în România trebuie redus cu „40 de persoane – adică cu 11 diplomați și cu 29 de persoane aparținând personalului tehnico-administrativ”, a transmis MAE.

ADVERTISEMENT

MAE a precizat faptul că „diferența între numărul de posturi și numărul personalului aflat efectiv la post se explică prin faptul că nu toate pozițiile de pe schema personalului rus din România sunt în prezent ocupate”.

Decizia privind posturile reduse și implicit angajații care vor pleca din România aparține Rusiei. Însă, autoritățile române au subliniat faptul că Moscova trebuie să se conformeze limitărilor fiecărei categorii.

ADVERTISEMENT

Rusia va avea fi nevoită să pună în aplicare cererea MAE (Ministerului Afacerilor Externe din România) în cel mult treizeci de zile, conform anunțului făcut de autoritățile române. Dacă termenul nu va fi respectat, MAE ar putea aplica anumite măsuri de retragere a acreditării unor membri ai personalului.

 

ADVERTISEMENT
Tags:
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Vremea 15 iulie - 12 august 2024. Urmează cel mai lung val de...
Vremea 15 iulie - 12 august 2024. Urmează cel mai lung val de căldură din istorie. Vom resimți temperaturi de peste 45 de grade
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cum obții o REDUCERE DE TAXE. Procedura este foarte simplă
Cum obții o REDUCERE DE TAXE. Procedura este foarte simplă
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Fost ministru, apariție de senzație în Capitală. Trecătorii s-au oprit în loc
Fost ministru, apariție de senzație în Capitală. Trecătorii s-au oprit în loc
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici