News

Rușii, aliat nesperat pentru AstraZeneca. Vor produce un vaccin anti-Covid revoluționar

19.01.2021 | 21:48
Rusii aliat nesperat pentru AstraZeneca Vor produce un vaccin antiCovid revolutionar
ADVERTISEMENT

Rusia îți va combina eforturile cu compania anglo-suedeză AstraZeneca pentru a testa un vaccin Sputnik V în mai multe țări.

Președintele companiei ruse R-Pharm a anunțat că studiile pe oameni ce vizează testarea unui ser nou împotriva noului coronavirus vor începe în februarie.

ADVERTISEMENT

Serul va combina vaccinul rusesc Sputnik V cu cel dezvoltat de grupul AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford.

Rusia va colabora cu AstraZeneca pentru a produce un nou vaccin

AstraZeneca a anunțat pentru prima dată că ia în considerare să colaboreze cu oamenii de știință din Rusia, un vot de încredere dat vaccinului Sputnik V.

ADVERTISEMENT

Aleksei Repik, președintele consiliului de administrație al R-Pharm a anunțat că testele vor avea loc în Azerbaidjan, Argentina, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Rusia și alte regiuni din lume.

Compania AstraZeneca nu a comentat momentan această informație, anunță stiripesurse. Se pare că prima țară unde se va testa acest nou produs va fi Ucraina.

ADVERTISEMENT

Kirill Dmitriev, director al fondului suveran de investiții din Rusia a anunțat că prin combinarea cu vaccinul Sputnik V, produsul AstraZeneca va deveni mai eficient.

Serul AstraZeneca-Oxford are o eficiență de 70.4%, față de 91.4% oferită de vaccinul rusesc Sputnik V.

ADVERTISEMENT

Ambele vaccinuri folosesc o doză inițială și una de rapel și se bazează pe folosirea virușilor pe post de vectori. Primele rezultate ale acestui studiu sunt așteptate pe 16 noiembrie, deci în viitorul îndepărtat.

100 de participanţi vor lua parte la studiile din primele două faze. Oamenii vor primi mai întâi vaccinul AstraZeneca şi apoi, după 29 de zile, o doză de rapel cu vaccinul Sputnik V, anunță sursa citată.

Vaccinul produs de AstraZeneca este o dezamăgire până în acest moment, mai ales că cercetătorii se lăudau în 27 decembrie 2020 că au deja „formula câștigătoare” a vaccinului anti-Covid-19.

Credem că am găsit formula câştigătoare şi felul în care să ajungem la o eficacitate care, prin două doze, să fie la fel de mare ca a celorlalte vaccinuri împotriva covid-19”, anunţa directorul general Pascal Soriot în Sunday Times. Cu toate acestea, testele au relevat o eficacitate de doar 70% a vaccinului.

ADVERTISEMENT