Fotbal international

Ryan Giggs riscă să ajungă la închisoare! De ce este acuzat selecţionerul Ţării Galilor

23.04.2021 | 20:55
Ryan Giggs risca sa ajunga la inchisoare De ce este acuzat selectionerul Tarii Galilor
ADVERTISEMENT

Ryan Giggs, fostul mare jucător al lui Manchester United și actual selecționer al Țării Galilor, poate ajunge la închisoare.

În noiembrie 2020, fostul mare jucător al „diavolilor roșii” a fost reținut de către poliție, dar a reușit să scape în scurt timp, după ce a plătit o cauțiune.

ADVERTISEMENT

Antrenorul de 47 de ani, născut la Cardiff, a fost chiar nevoit din cauza anchetei în acest caz să stea departe de bancă naționalei la ultimele două meciuri din Liga Națiunilor.

Ryan Giggs a fost acuzat de violență domestică și poate ajunge la închisoare

Ryan Giggs a fost găsit vinovat pentru violență domestică, după ce a agresat-o pe iubita lui, Kate Greville, dar și pe o altă femeie. Între timp cei doi s-au despărțit și conform skynews.com, acesta va fi judecat pe data de 28 aprilie.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la The Sun au scris în premieră despre acest caz în luna noiembrie, când vecinii au sunat la poliție și s-au plâns de scandalul produs după o ceartă între Giggs și partenera sa.

Se pare că Kate Greville a vrut să despartă de fostul fotbalist care a înșelat-o în repetate rânduri. În momentul în care partenera sa își făcuse bagajele și voia să părăsească casa, Giggs și-a ieșit din minți a agresat-o: „Kate se săturase de relație și voia să plece. Nu era sigură, dar îl bănuia pe Ryan că se vede cu o altă femeie. S-au certat după ce au ieșit în acea noapte, iar relația nu mai era prea bună de ceva vreme”, a declarat o sursă apropiată celor doi.

ADVERTISEMENT

Ryan Giggs nu va participa la EURO 2020 cu Țara Galilor

Din pricina acestui scandal, Ryan Giggs a fost exclus de către federația galeză și nu va participa alături de naționala Țării Galilor la EURO 2021, unde va merge antrenorul secund, Robert Page: „Federaţia de Fotbal din Țara Galilor a fost înştiinţată de Procuratura Crown, după acuzarea lui Ryan Giggs, managerul echipei naționale masculine. În lumina acestei decizii, Federaţia poate confirma că Robert Page își va asuma rolul de manager al echipei naționale masculine pentru turneul EURO 2020 din această vară. Va fi asistat de Albert Stuivenberg”, se arată în comunicatul emis de naţionala Ţării Galilor, citat de goal.com.

Totuși, Ryan Giggs ar putea scăpa doar cu o amendă de 6.000 de euro, deși inițial acesta a negat acuzațiile conform avocatului său: „Ryan Giggs neagă acuzaţiile care i-au fost aduse. Cooperează cu poliţia şi va continua să-i ajute în investigaţia condusă de aceştia”.

ADVERTISEMENT

Poliția de Manchester a explicat pentru The Sun ce s-a întâmplat în acea noapte din luna noiembrie: „O femeie în jurul vârstei de 30 de ani a fost găsită cu răni minore, dar nu a avut nevoie de tratament. Un bărbat de 46 de ani a fost arestat sub acuzații de atac asupra altei persoane”.

ADVERTISEMENT