News

Ryanair forțată să anuleze sute de zboruri. Compania cere ajutorul Uniunii Europene

Ryanair cere Uniunii Europene să protejeze survolurile pentru a evita ca sindicatul francez ATC să anuleze mii de zboruri
15.09.2022 | 23:28
Ryanair fortata sa anuleze sute de zboruri Compania cere ajutorul Uniunii Europene
Ryanair, afectată de greva controlorilor de trafic aerian din Franța Foto: airlinergs.com
ADVERTISEMENT

Ryanair a cerut joi, 15 septembrie, Uniunii Europene (UE) să ia măsuri imediate pentru a proteja zborurile deasupra spațiului aerian francez vineri, 16 septembrie, când Controlul Traficului Aerian francez (ATC) intra într-o grevă totală de o zi.

Ryanair forțată să anuleze sute de zboruri

Ryanair regretă că este forțată să anuleze 420 de zboruri (afectând 80.000 de pasageri) ca urmare a acestei greve ATC franceze, care nu realizează altceva decât să perturbe planurile de călătorie de weekend ale mii de cetățeni/vizitatori europeni, susține compania aeriană într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

“Este inexplicabil că zborurile care survolează Franța sunt perturbate de greva ATC francez, dar zborurile interne franceze sunt protejate de legile privind serviciile minime.

Uniunea Europeană trebuie să intervină și să protejeze survolurile, astfel încât pasagerii care călătoresc între Spania, Italia, Irlanda, Germania etc. să nu fie perturbați doar pentru că survolează Franța în timp ce sindicatele franceze ATC fac grevă”.

ADVERTISEMENT

Ryanair propune 3 măsuri simple care ar atenua impactul acestor greve ale ATC francez asupra cetățenilor/vizitatorilor europeni:

  • Sindicatelor franceze să li se solicite să se angajeze în arbitraj obligatoriu în loc de greve
  • Protejarea survolurile franceze (în conformitate cu legile privind serviciile minime)
  • Permisiune pentru celelalte ATC-uri europene să gestioneze survolurile deasupra Franței în timp ce sindicatele franceze ATC fac grevă
ADVERTISEMENT

Toți cei 80.000 de clienți Ryanair afectați au fost anunțați în această dimineață și informați cu privire la opțiunile lor prin e-mail/SMS.

Ryanair și-a cerut scuze clienților

Ryanair își cere scuze clienților săi pentru aceste perturbări.

„Este inexplicabil că mii de cetățeni/vizitatori europeni vor avea planurile de călătorie perturbate în mod nedrept mâine, (vineri, 16 septembrie) de o nouă grevă ATC francez.

ADVERTISEMENT

Ryanair solicită încă o dată o acțiune imediată a UE pentru a preveni ca aceste greve ATC să perturbe planurile de călătorie a mii de cetățeni/vizitatori europeni.

Este de neiertat ca pasagerii care nici măcar nu zboară către/dinspre Franța sunt perturbați pentru că survolează spațiul aerian francez într-un moment în care legile franceze protejează zborurile interne franceze.

Este timpul ca UE să intervină și să protejeze zborurile, astfel încât pasagerii europeni să nu fie ținuți în mod repetat la răscumpărare de către un mic sindicat francez ATC”, a declarat directorul de operațiuni al Ryanair, Neal McMahon.

ADVERTISEMENT