News

Ryanair îşi suspendă zborurile de pe patru aeroporturi din România. Sute de mii de români vor fi afectaţi

Piaţa aeriană din România a primit o grea lovitură. Compania Ryanair a anunţat că îşi suspendă zborurile de pe patru aeroporturi
15.12.2022 | 11:30
Ryanair isi suspenda zborurile de pe patru aeroporturi din Romania Sute de mii de romani vor fi afectati
Ryanair îşi suspendă cursele de pe patru aeroporturi din România Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ryanair a luat o decizie care va afecta milioane de români, compania aeriană irlandeză urmând să-şi suspende din 2023 activitatea pe patru aeroporturi din ţara noastră.

Ryanair se plânge de lipsa de subvenţii la aceste aeroporturi

Ryanair a decis să-şi suspende pe o perioadă nedeterminată toate zborurile de pe aeroporturile din Oradea, Sibiu, Suceava și Timișoara, potrivit unei informaţii publicate de boardingpass.ro.

ADVERTISEMENT

În momentul de faţă, de la Oradea se operează spre Milano Bergamo (două zboruri dus-întors pe săptămână, lunea şi vinerea) şi Londra Stansted (două zboruri dus-întors pe săptămână, marţea şi sâmbăta). De la sfârşitul lunii martie Ryanair va suspenda toate zborurile de pe acest aeroport.

De la Sibiu, pasagerii se pot încă îmbarca spre Viena (vinerea şi duminica), Bruxelles Charleroi (marţea şi sâmbăta), Dublin (miercurea şi duminica) şi Veneţia Treviso (lunea şi vinerea), însă niciuna nu va mai fi operaţională din a doua jumătate a lunii martie.

ADVERTISEMENT

Tot din 25-26 martie vor fi suspendate zborurile Ryanair şi de la Suceava către Bruxelles Carleroi, Dublin, Manchester, Milano Bergamo, Veneţia Treviso şi Roma, adică toate cursele operatorului irlandez de pe acest aeroport.

În acelaşi timp, singura rută internațională operată de Ryanair de pe aeroportul din Timișoara, spre Milano Bergamo, va fi suspendată în 26 martie 2023, iar zborurile spre București, în prezent suspendate, nu vor mai fi reluate în vara anului 2023.

ADVERTISEMENT

Într-un răspuns către boardingpass.ro, Ryanair confirmă suspendarea zborurilor de pe aceste aeroporturi şi transmite că această decizie a fost luată “din cauza lipsei de opțiuni de subvenții pe termen lung la aceste aeroporturi”.

Compania low-cost irlandeză a beneficiat în ultimii ani de subvenții pentru a zbura de la aeroporturile din Oradea și Sibiu, însă schemele de stimulare a companiilor aeriene să zboare spre aceste aeroporturi nu vor mai fi prelungite, mai scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT

Miercuri, şi compania Wizz Air a anunţat că începând cu primăvara și vara anului 2023, va suspenda mai multe zboruri către și dinspre România. Cea mai importantă cursă suspendată va fi cea de pe ruta București – Viena.

De asemenea, de pe aeroportul din Cluj – Napoca avioanele Wizz Air nu vor mai zbura spre orașele Billund (Danemarca) și Torino (Italia).

ADVERTISEMENT