Life

S-a aflat după 26 de ani. Ce descoperire uluitoare a fost făcută lângă epava Titanicului

După 26 de ani de la momentul scufunării Titanic, s-a făcut o descoperire uluitoare. Iată ce au găsit cercetătorii lângă epavă.
21.01.2023 | 17:21
Sa aflat dupa 26 de ani Ce descoperire uluitoare a fost facuta langa epava Titanicului
Ce descoperire uluitoare a fost făcută lângă epava Titanicului Foto Captură Youtube
ADVERTISEMENT

Ce descoperire a fost făcută lângă epava Titanicului. S-a aflat abia acum, după 26 de ani.

Ce descoperire uluitoare a fost făcută lângă epava Titanicului

Un scafandru pasionat de epava Titanic a descoperit în urmă cu 26 de ani un blip sonar care s-a dovedit a fi ceva mai mult decât se aștepta.

P.H. Nargeolet, un pilot veteran al submersibilului Nautile, a descoperit acest lucru cu ajutorul echipamentul de sondare prin ecou acum 26 de ani, dar nu s-a gândit niciodată la ce avea să descopere abia acum.

ADVERTISEMENT

Împreună cu o echipă de specialiști, scafandrul a mers să vadă ce era acolo, de fapt. Datorită magnitudinii blipului, acesta a crezut că are de-a face cu o epavă, scrie CNN.

Doar că ajunși la fața locului, aceștia au găsit un întreg recif stâncos, care ar putea avea mii de ani vechime.

ADVERTISEMENT

Reciful stâncos este considerat de biologii marini o descoperire mai mare decât decât cea a unei epave.

Formațiunea avea homari, bureți și multe specii de corali. Biologii marini mai spun că speciile găsite acolo nu se găsesc și în oceanul abisal, fiind diferite.

ADVERTISEMENT

“Este fascinant din punct de vedere biologic. Animalele care trăiesc acolo sunt foarte diferite de cele care se găsesc altfel, trăind în oceanul abisal. A făcut o lucrare științifică foarte importantă.

A crezut că este o epavă și s-a dovedit, după părerea mea, chiar mai uimitoare decât o epavă”, a declarat Murray Roberts, profesor de biologie și ecologie marină aplicată la Universitatea din Edinburgh.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii, uluiți de descoperirea făcută

Acum, cercetătorii analizează imagini și clipurile video surprinse în timpul călătoriei lor și chiar plănuiesc să mai facă încă o expediție în apropierea vasului scufundat al Titanicului.

“Viața marină … era atât de frumoasă. A fost cu adevărat incredibil, pentru că nu mă așteptam să văd așa ceva în viața mea. Voi fi foarte fericit să continui să mă uit la Titanic”, a spus el.

Între timp, filmul Titanic revine pe micile ecrane, după 25 de ani de la lansarea sa.

ADVERTISEMENT