Fotbal intern

S-a anunțat oficial! Cât va costa implementarea sistemului VAR în România: “800.000 de euro în primul an!”

03.10.2019 | 18:16
Sa anuntat oficial Cat va costa implementarea sistemului VAR in Romania 800000 de euro in primul an
S-a anunțat oficial! Cât va costa implementarea sistemului VAR în România 800.000 de euro în primul an! FOTO: Marian Cristescu saruta camera video dupa golul marcat
ADVERTISEMENT

LPF a anunțat că din stagiunea viitoare sistemul VAR va fi implementat în Casa Pariurilor Liga 1. Cluburile nu vor suporta niciun cost pentru implementarea sistemului, ci vor plăti doar baremul arbitrilor. Răzvan Burleanu a spus într-o conferință de presă că implementarea sistemului VAR în Casa Pariurilor Liga 1 va costa 800.000 de euro în primul an, urmând ca apoi aceste costuri să fie mai mici. 

Burleanu: “Toate meciurile trebuie să beneficieze de sistemul VAR”

Președintele FRF a declarat că este sceptic cu privire la folosirea VAR din play-off-ul sezonului actual, spunând că acest lucru nu a fost discutat: “Dacă se va implementa sistemul VAR, toate meciurile trebuie să beneficieze de sistem. Pentru a implementa sistemul trebuie să avem un HUB sau 3 VAN-uri care se vor plimba de la un meci la altul.

ADVERTISEMENT

Colegii noștri de la LPF s-au avântat în a spune că sistemul video va fi implementat din play-off, am rămas surprins când am auzit, pentru că nu am vorbit deloc înainte. Prețul aproximativ pentru primul an de implementare al sistemului VAR se va ridica la aproximativ 800.000 de euro, urmând ca în viitor să coste mai puțin”, a spus Burleanu.

S-a anunțat oficial! Cât va costa implementarea sistemului VAR în România 800.000 de euro în primul an!
S-a anunțat oficial! Cât va costa implementarea sistemului VAR în România 800.000 de euro în primul an! FOTO: Razvan Burleanu la conferinta de presa organizata cu ocazia semnarii parteneriatului dintre Federatia Romana de Fotbal si Timisoreana, desfasurata pe Arena Nationala din Bucuresti,

Sistemul VAR, folosit în 21 de țări. Primul meci cu arbitraj video în România: CFR Cluj – Slavia Praga 0-1

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat printr-un comunicat introducerea arbitrajului video în Casa Pariurilor Liga 1: “În urma demersurilor efectuate, ne face plăcere să vă informăm că, începând cu viitorul sezon competițional, LPF va implementa sistemul de arbitraj video la nivelul competiției Casa Liga I. Facem precizarea că acest demers nu va implica niciun cost suplimentar din partea cluburilor membre LPF, cu excepția costurilor aferente baremurilor arbitrilor VAR.

ADVERTISEMENT

În situația în care sistemul tehnic va fi funcțional, conform reglementărilor FIFA în vigoare, precum și în funcție de disponibilitate de resurse umane specializate pregătite de FRF, intenționăm să testăm sistemul de arbitraj video la unele meciuri din cadrul play-off-ului actualei ediții a campionatului Casa Liga 1”, se arată în comunicatul emis de Ligă.

S-a anunțat oficial! Cât va costa implementarea sistemului VAR în România 800.000 de euro în primul an! FOTO: Razvan Burleanu la conferinta de presa organizata cu ocazia semnarii parteneriatului dintre Federatia Romana de Fotbal si Timisoreana, desfasurata pe Arena Nationala din Bucuresti,
S-a anunțat oficial! Cât va costa implementarea sistemului VAR în România 800.000 de euro în primul an! FOTO: Razvan Burleanu la conferinta de presa organizata cu ocazia semnarii parteneriatului dintre Federatia Romana de Fotbal si Timisoreana, desfasurata pe Arena Nationala din Bucuresti, FOTO: Kay se bucura dupa golul marcat alaturi de camera de filmat

În acest moment, sistemul VAR este folosit la toate meciurile de campionat în 21 de țări. Arbitrajul video este utilizat și în UEFA Champions League și va fi utilizat în Europa League din faza 16-imilor de finală. Primul meci din România în care a fost folosit sistemul VAR a fost CFR Cluj – Slavia Praga 0-1, în play-off-ul Champions League.

ADVERTISEMENT