Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

S-a găsit vinovatul principal pentru umilința suferită de FC U Craiova la Sepsi: „De la el a început dezastrul!”. Video Exclusiv

Andrei Vochin a analizat meciul Sepsi - FC U Craiova 1948 4-0 si a descoperit cine a fost jucatorul dezastru al oltenilor.
17.03.2023 | 11:50
Sa gasit vinovatul principal pentru umilinta suferita de FC U Craiova la Sepsi De la el a inceput dezastrul Video Exclusiv
S-a găsit vinovatul principal pentru umilința suferită de FC U Craiova la Sepsi. Foto: SPORT Pictures
ADVERTISEMENT

Sepsi este a ultima echipă calificată în play-off-ul din SuperLiga. Formația din Sf.Gheorghe s-a impus cu un net 4-0 în rejucarea cu FC U Craiova, oaspeții nereușind nici măcar să șuteze pe poartă.

Andrei Vochin nu are dubii: ”Cel de la care a pornit dezastrul, Bahassa”

Confruntarea de la Sf.Gheorghe a fost întoarsă pe toate fețele la ultima ediție a FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI. Iar Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu, a identificat cauzele eșecului la scor suferit de FC U Craiova.

ADVERTISEMENT

”Dacă judecăm în cele patru componente, tehnic, tactic, fizic și mental, cea care și-a pus amprenta, în primul rând, și-n proporție de 90%, a fost componenta mentală.

Craiova a clacat, n-a avut niciun șut pe poartă. Craiova a permis adversarului să aibă prima acțiune de atac în minutul 1, primul corner în minutul 2. Prima ocazie de poartă s-a transformat și în gol, în minutul 7.

ADVERTISEMENT

A început extrem de prost meciul, temătoare. Ai fi zis, văzând foaia de joc, că încearcă să câștige acest meci. În sensul în care a început cu patru jucători de atac pe teren. Chițu, Ganea, Bahassa și Bauza.

Doar că acești patru jucători u fost exact ceea ce le-a trebuit celor de la Sepsi să nu se apere, să facă tot ce vrea pe teren. Oltenii lui Sepsi îi bătură pe juveții lui Mititelu.

ADVERTISEMENT

Ștefănescu dădu centrarea, Gurău greși, și Păun o băgă în poartă. Și o fură cu patru într-o partidă în care raportul ocaziilor, ocazii mari, a fost 8-0 pentru Sepsi.

Craiova a avut primul corner prin minutul 30. Și a dat primul șut spre poartă când era deja 4-0. Iar pe poartă n-a reușit să facă nimic.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

”Nu poți să te aperi în șase jucători”

Iar cel mai nervos jucător la finalul partidei a fost cel de la care a pornit dezastrul, Bahassa. Pentru că Bahassa, asta este, un jucător de atac. 

De ce spun asta? Pentru că Bergodi a analizat foarte bine adversarul. Pe atac pozițional, cu schimbare de direcție, din partea stângă în partea dreaptă, Dimitrov, fundașul dreapta, a stat lipit de tușă, a primit mingea, moment în care, Ștefănescu, colegul de bandă, a tăiat-o către careu.

În momentul acela, ce trebuie să faci tu, Bahassa, oricât de atacant ești? Să te ții după el, că este omul tău până la urmă.

Ori el nu a făcut chestia aceasta. L-a lăsat pe Ștefănescu să vină singur în careu, el era pe la vreo 4-5 metri în spate. Acesta a centrat în careu și a ieșit golul.

”Primii apărători sunt atacanții”

Bahassa nu s-a apărat. Bauza nu s-a apărat. Chițu n-a câștigat un duel 45 de minute. Zero la sută. M-am uitat pe statistici. Da, de la Bahassa a început dezastrul, de-acolo a pornit golul. 

Mi-aduc aminte că nea Imi spunea că primii mei apărători sunt atacanții. Ei, tu, într-un meci în care ai două rezultate, nu trebuie să pierzi jocul.

Trebuie să ții adversarul cât mai departe de poarta ta. Și primii care trebuie să facă treaba aceasta sunt atacanții. Nu poți să te aperi în șase jucători în fotbalul modern de astăzi. Iar Sepsi, aseară, a jucat un fotbal modern.

N-am văzut Craiova asta, în tot campionatul, jucând atât de prost. Această Craiovă aveam impresia că are puncte mai puține decât jocul prestat. N-am crezut niciodată că pot asista la o asemenea cădere. 

Ce mă bucură într-un fel este că se spunea că noii românii clacăm. Ori Craiova nu este o miză din acest punct de vedere. Pentru că sunt foarte puțini români”, a fost concluzia lui Andrei Vochin la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Fanatik SuperLiga, emisiunea care vă pune la dispoziție cele mai tari exclusivități din fotbalul românesc, poate fi urmărită în fiecare zi de luni până vineri, de la 10:30. Cu Horia Ivanovici, luni marți și vineri, și Ioana Cosma, miercuri și joi, ca prezentatori. Fanatik SuperLiga este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT