Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

S-a lămurit enigma transferului lui Damjan Djokovic de la FCSB la Rapid. „Trebuia să fie urmașul lui Săpunaru”

Robert Niță a lămurit rolul transferului lui Damjan Djokovic de la FCSB la Rapid, spunând că acesta trebuia să fie un suplinitor al lui Cristian Săpunaru, veteranul giuleștenilor.
20.04.2024 | 19:49
Sa lamurit enigma transferului lui Damjan Djokovic de la FCSB la Rapid Trebuia sa fie urmasul lui Sapunaru
Damian Djokovic, tras pe linie moartă după ce a eșuat în misiunea sa de a fi noul Săpunaru / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA l-a adus pe Robert Niță într-o discuție importantă pentru Rapid, privindu-l pe Djokovic, scos din lot de Bergodi. Emisiunea poate fi văzută pe website-ul FANATIK luni, marți și vineri, de la 10:30.

Damjan Djokovic, adus pentru a fi lider

Robert Niță a dezvăluit motivul principal pentru care Damjan Djokovic a fost adus la FC Rapid de la FCSB. Specialistul FANATIK SUPERLIGA, care are propria emisiune, a dezvăluit că planul inițial era de a-l transforma într-un lider, dar acesta a eșuat în Giulești.

ADVERTISEMENT

„Djokovic nu e nici pensionar de lux, nici lider. Rapid nu transferă jucători trecuți de 30 de ani decât dacă în viziunea celor din club, patronat, executiv, staff tehnic, se consideră că jucătorul este sau poate deveni un lider, un purtător de banderolă.“, a spus specialistul.

Ideea transferului cu fast de la FCSB a fost aducerea lui Djokovic pentru a se acomoda cu ideea de lider. Robert Niță a spus că prin aducerea sa, trebuia să preia calitățile lui Săpunaru, după o perioada de acomodare.

ADVERTISEMENT

„Djokovic a fost adus în ideea celor din club că un al continuator a ceea ce însemna Săpunaru în vestiar și pe teren. Din punctul asta de vedere, nu confirmă. Să stea cu Săpunaru o perioadă de acomodare, de impunere, de susținere și în momentul în care Săpunaru nu e în teren, să-l ai pe Djokovic.

Nu are niciun interes să stranfere jucători de 30 și de ani pentru un obiectiv de moment. Găsești unul la același nivel de 20 de ani, te gândești că business, joacă, devine un campion și îl vinzi.“, a mai spus Robert Niță.

ADVERTISEMENT

Lider ca vârstă, dar nu și ca personalitate

Djokovic a fost adus pentru pedigree-ul său de campion de la CFR Cluj, dar a eșuat lamentabil. Robert Niță îl blamează pe croat pentru declarațiile descurajatoare privind titlul, pe care le-a avut în trecut.

„A avut șanse, nu a jucat, pentru asta a fost adus. Câți jucători a transferat Rapid peste 30 de ani și cu anumite sacrificii? Djokovic vine pe cai mari la Rapid, cu un istoric cu titluri la CFR Cluj. Tipul de jucător în care investești ca să fie lider.

ADVERTISEMENT

Vine la Rapid, beneficiază de toată încrederea, întră în echipa și spune >“, a mai adăugat Robert Niță în platoul FANATIK SUPERLIGA.

Cristian Săpunaru, încă un an la Rapid

Robert Niță a fost întrebat de Remus Raureanu dacă Săpunaru este conștient că odată cu vârstă va apune. Fostul atacant a spus că se așteaptă ca idolul tribunelor din Giulești să fie conștient de acest aspect.

„Săpunaru, tot respectul pentru el, va mai juca un an de zile. Va semna prelungirea, are contractul pe noptieră, trebuie doar să-l semneze. Nu va mai putea meci de meci să joace 90 de minute. Ai cupa, poate cupe europene. E vârsta.”, a mai spus Robert Niță.

Damjan Djokovic, a eșuat în misiunea sa de a-l suplini pe Săpunaru

ADVERTISEMENT