Sporturi

S-a mărit lotul României pentru confruntarea contra Cehiei din FedCup! Ce jucătoare vor fi convocate

30.01.2019 | 15:01
Sa marit lotul Romaniei pentru confruntarea contra Cehiei din FedCup Ce jucatoare vor fi convocate
ADVERTISEMENT

Lotul României pentru confruntarea contra Cehiei va fi mai mare decât la precedentele confruntări din FedCup, ca urmare a noilor reglementări ale ITF, care prevăd ca un total de cinci jucătoare să aibă drept de joc pentru meciurile din 2019, față de patru, cum era până anul trecut. Chiar dacă Sorana Cîrstea și-a anunțat retragerea din echipa României, lotul pe care îl are la dispoziție Florin Segărceanu rămâne unul competitiv.


UPDATE / Azi a fost făcut şi anunţul oficial care confirmă numele celor cinci jucătoare din România care vor face deplasarea în Cehia!

ADVERTISEMENT

“Am avut puţină neşansă la tragerea la sorţi, pentru că jucăm împotriva celei mai valoroase şi mai titrate naţiuni din Fed Cup în ultimul deceniu. Poate că plecăm cu şansa a doua, cum se spune, dar suntem conştienţi că în aceste întâlniri de Fed Cup se pot întâmpla multe surprize, mai ales că presiunea o să fie mai mare pentru că sunt favorite şi pentru că joacă acasă. Dacă noi o să avem, la ora meciului, toate fetele bine pregătite şi sănătoase, şi la fel şi pe Simona, despre care ştim că poate să învingă la orice oră pe oricine, pe orice suprafaţă, este clar că avem o şansă bună”, a spus Segărceanu.

“Confruntările cu echipe campioane sunt mereu palpitante şi încărcate de emoţii, iar Fed Cup este o competiţie în care orice este posibil atunci când crezi cu adevărat în echipa ta. România are acum o echipă puternică, hotărâtă şi determinată să joace cel mai bun tenis la Ostrava. Indiferent de componenţa echipei Cehiei, întâlnirea va fi dificilă, dar eu cred cu tărie în valoarea fetelor noastre”, a adăugat Tecşor.

ADVERTISEMENT

Căpitanul echipei de FedCup are la dispoziție un total de cinci jucătoare din top 100 WTA. Astfel, este de așteptat ca jucătoarele alese să fie Simona Halep (3 WTA la simplu), Mihaela Buzărnescu (28 WTA la simplu / 27 WTA la dublu), Irina Begu (71 WTA la simplu / 37 WTA la dublu), Ana Bogdan (99 WTA la simplu) şi Monica Niculescu (100 WTA la simplu / 69 WTA la dublu).

Lotul României pentru confruntarea contra Cehiei, o singură dilemă. Adversarele pierd cea mai bună jucătoare

Singura surpriză ar putea apărea prin convocarea Irinei Bara (163 WTA la simplu / 63 WTA la dublu), în cazul în care se va dori ca aceasta să facă pereche alături de Monica Niculescu pentru meciul de la dublu. Cele două s-au descurcat foarte bine la Australian Open, în proba de dublu, unde au jucat optimi de finală. În acest caz, cea sacrificată ar fi, cel mai probabil, Ana Bogdan.

ADVERTISEMENT

Cehia, campioana en-titre, are un lot foarte bine echilibrat, chiar în ciuda absenţei celei mai importante jucătoare, Petra Kvitova, care a anunţat că nu va participa la duelul care va avea loc pe 9-10 februarie, la Ostrava. Karolina Pliskova (5 WTA la simplu), Katerina Siniakova (38 WTA la simplu şi 1 WTA la dublu) şi Barbora Krejcikova (2 WTA la dublu) vor face parte din lot cu siguranță. Marketa Vondrousova (73 WTA la simplu) și Krystina Pliskova (90 WTA la simplu) vor completa, cel mai probabil, lotul Cehiei. Partida de la Ostrava va conta pentru calificarea în semifinalele FedCup, Grupa Mondială.