News

S-a schimbat calendarul Bacalaureatului. Cum se vor susţine probele în acest an

27.04.2020 | 16:30
Sa schimbat calendarul Bacalaureatului Cum se vor sustine probele in acest an
ADVERTISEMENT

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării a anunțat că pentru anul acesta s-a schimbat calendarul Bacalaureatului. Sunt câteva noutăți de care elevii trebuie să țină cont.

S-a schimbat calendarul Bacalaureatului

Astfel, cei care se pregătesc pentru examenul maturității trebuie să știe că testarea începe cu probele scrise. Dacă până acum, acestea aveau loc după examenele orale, de data aceasta, din cauza pandemiei de coronavirus situația s-a inversat.

ADVERTISEMENT

Concret, examenul de Bacalaureat începe acum cu proba scrisă la Limba și literatura română. Continuă a doua zi cu Limba și literatura maternă

Cum se vor susţine probele în acest an

Urmează proba obligatorie a profilului, de asemenea, examen scris. Vorbim despre testare la Matematică pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică.

ADVERTISEMENT

Și cei care au terminat filiera tehnologică sau absolvenții de la profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională sunt examinați la matematică.

Examen la Istorie vor da absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus.

ADVERTISEMENT

Nu se termină aici pentru că elevii trebuie să treacă printr-un examen scris și la proba la alegere a profilului și specializării

În funcție de profilul urmat la liceu, absolvenții ar putea alege fizică, chimie, biologie sau informatică. Vorbim despre elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională.

ADVERTISEMENT

Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie pot da absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus.

La finalul acestor examene, în mod normal urma afișarea rezultatelor. De data aceasta însă, elevii abia se pregătesc pentru startul probelor orale.

ADVERTISEMENT