Sport

S-a topit entuziasmul?! Universitatea Craiova, premieră negativă în meciurile cu FCSB pe “Ion Oblemenco”

Universitatea Craiova a bifat o premieră negativă în meciul cu FCSB de pe "Ion Oblemenco". Este pentru prima dată când una dintre peluze a fost închisă în derby.
18.09.2022 | 21:34
Sa topit entuziasmul Universitatea Craiova premiera negativa in meciurile cu FCSB pe Ion Oblemenco
S-a topit entuziasmul?! Universitatea Craiova, premieră negativă în meciurile cu FCSB pe "Ion Oblemenco". Sursa: Fanatik
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova – FCSB este derby-ul etapei a 11-a din SuperLiga. Atât Mirel Rădoi, cât şi Nicolae Dică au nevoie ca de aer de puncte, ambele fiind în acest moment în afara play-off-ului, cu o situaţie dificilă în clasament.

S-a topit entuziasmul?! Universitatea Craiova, premieră negativă în meciurile cu FCSB pe “Ion Oblemenco”

Însă, oltenii au bifat la această confruntare o premieră negativă, în meciurile cu rivala din Capitală. Este pentru prima dată când Peluza Sud este închisă în confruntările cu FCSB de când s-a inaugurat stadionul Ion Oblemenco, în anul 2017.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile FANATIK, oficialii oltenilor au luat în calcul să deschidă peluza, însă cum biletele în celelalte zone ale stadionului nu s-au epuizat, au luat hotărârea ca de această dată peluza să rămână închisă.

Oltenii nu au avut niciodată peluza goală în meciurile cu FCSB

Din 2018, când a avut loc primul derby U Craiova – FCSB pe noul stadion, Peluza Sud de pe “Ion Oblemenco” nu a fost închisă. Evident, excepţie fiind meciurile disputate în pandemie cu porţile închise sau cu restricţii.

ADVERTISEMENT

La derby-ul dintre Universitatea Craiova şi FCSB au asistat aproximativ 20.000 de fani, capacitatea stadionului fiind de peste 30.000 de locuri. Este cea mai scăzută asistenţă în derby-urile cu FCSB de pe noul stadion, fără restricţii.

Mirel Rădoi: „Este important, dar și o presiune în plus. E un public pretențios aici”

Antrenorul Mirel Rădoi a declarat înaintea meciului că publicul poate fi o presiune în plus, în condiţiile în care oltenii reprezintă un public pretenţios: „Este important, dar și o presiune în plus. E un public pretențios aici”, a spus antrenorul oltenilor.

ADVERTISEMENT

În ultimul meci disputat între cele două echipe pe stadionul “Ion Oblemenco”, pe data de 8 mai 2022, în play-off-ul ediţiei trecute, toate cele 30.000 de bilete au fost epuizate. Atunci, FCSB a câştigat cu 1-0.

U Craiova revine pe “Oblemenco” după o lună

Universitatea Craiova a revenit pe “Ion Oblemenco” după o lună şi o săptămână. Ultimul meci disputat pe propriul stadion a fost victoria din preliminariile Conference League, 3-0 cu Zorya Lugansk.

ADVERTISEMENT

Pe arena din Craiova a fost organizat festivalul de muzică Intencity, iar ulterior a fost înlocuit gazonul, confruntarea dintre U Craiova şi FCSB fiind prima care se dispută pe noua suprafaţă de joc.

Asistenta la U Craiova - FCSB
Asistenta la U Craiova – FCSB. Sursa foto: Fanatik
  • 10 derby-uri U Craiova – FCSB s-au disputat până acum pe “Ion Oblemenco” 
  • 20.000 de oameni au asistat la derby 

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 2,30 este cota pentru „1 solist” la U Craiova – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT