News

Încă o asistentă a murit de Covid! S-a infectat la câteva zile după primul vaccin, neformând anticorpi. Care a fost ultimul ei mesaj

14.02.2021 | 19:41
Inca o asistenta a murit de Covid Sa infectat la cateva zile dupa primul vaccin neformand anticorpi Care a fost ultimul ei mesaj
ADVERTISEMENT

Dramă în familia Doiniței Militaru, după ce asistenta în vârstă de 55 de ani s-a infectat cu Covid-19 și a murit după 7 zile de internare la secția ATI a spitalului Victor Babeș. Femeia se vaccinase anticoronavirus, dar a contractat virusul până să formeze anticorpi în urma vaccinului.

De altfel, managerul de la Victor Babeş, Emilian Imbri, a explicat pentru FANATIK în urmă cu câteva zile că trebuie să păstrăm măsurile de prevenţie chiar şi după rapel, până formăm anticorpi

ADVERTISEMENT

Alexandra Cozer, nora Doiniței Militaru, a povestit la Antena 3 prin ce a trecut toată familia îndoliată din cauza virusului ucigaș. Femeia s-a vaccinat pentru prima oară pe 15 ianuarie, însă a ajuns două săptămâni mai târziu la secția ATI a spitalului Victor Babeș, în stare gravă, intrând în contact cu virusul până să creeze anticorpi.

O asistentă medicală a murit de Covid-19. A luat virusul până să formeze anticorpi în urma vaccinului

„Pe dată de 15 ianuarie s-a vaccinat. Țin să menționez că prima întâlnire cu virusul am avut-o la jumătatea lunii decembrie când eu am fost testată pozitiv. Și ne-am petrecut și Crăciunul și Revelionul în casă, eu cu soțul. Iar pe 28, când a fost ziua ei și era un motiv de bucurie, a fost la ATI”, a povestit Alexandra Cozer la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Pe 15 a venit acasă și avea niște simtome ușoare. Oboseală, dureri musculare, în prima zi, vineri seară. Sâmbătă s-au accentuat un pic: amețeli, dureri de cap, lipsa poftei de mâncare. Aceste simptome a continuat. La jumatea săptămânii au cerut o testare.

Avea alergii și astm bronșic, pe care le-a spus în momentul vaccinării. Era o femeie în floarea vârstei, care nu se plângea din orice. Era o femeie puternică.

ADVERTISEMENT

Testul a ieșit pozitiv. Undeva după testare, la sfârșitul săptămânii, a început să se simtă mai bine, glumea cu noi. Și am crezut că a trecut momentul critic. Undeva spre sâmbătă seară nu a fost bine, a început să aibă probleme respiratorii, să tușească des, iar duminică a chemat salvarea care a dus-o la Victor Babeș”, a completat femeia îndurerată.

După ce a ajuns în spital, Doinița Militaru și-a sunat familia în 24 ianuarie și le-a transmis că va fi mutată la ATI. „Alexandra, pe mine mă mută la ATI. Stați liniștiți, sunt bine, mă simt bine, mă mută pentru că au aparatură mai bună acolo. Va sun când mă întorc”, le transmitea asistenta rudelor sale, fără să știe că sfârșitul e aproape.

ADVERTISEMENT

În 1 februarie femeia a ajuns intubată și s-a stins în 7 februarie, cu toate eforturile supraomenești ale medicilor.

ADVERTISEMENT